Uroš Rapotec: “Kako se hitro obrnejo dogodki, včeraj še kot trener-igralec, danes že kot trener-trener.”

Vroča Bonifika danes gosti svojega starega znanca; Zorana Jovičića. Ob 20:30.uri bo na sporedu dvoboj med domačo ekipo RD Koper in gosti iz Velenja. Tekmo bo prenašala tudi televizija SportKlub3.


Koprčani in Velenjčani so se v letošnji sezoni med seboj že pomerili. Po burnih 60.minutah so v Rdeči dvorani slavili domači rokometaši. Vendar pa so bili od takrat deležni kar nekaj sprememb. Sam nivo koprske igre se je dvignil in Koprčani že posegajo po višjih mestih državne lestvice.

Vsekakor pa si Koprčani danes ne želijo nič drugega kot zmage. “Pričakovanja so vedno enaka, ali igramo proti prvi ali proti zadnji ekipi lestvice. Dali bomo vse od sebe, da zmagamo. Pričakujemo težko in borbeno tekmo,” je za naš portal povedal koprski krožni napadalec Rok Marić. Uroš Rapotec pa za zadnjo tekmo letošnjega leta pričakuje močno podporo iz tribun: “Želim si, da bi na zadnjo domačo tekmo prišlo veliko navijačev. Mi bomo prikazali borbeno predstavo in želimo si, da leto zaključimo uspešno.”

Kako pa se je koprska izbrana vrsta pripravljala na tako zahtevnega tekmeca? “Lotili se jih bomo z našo hitro igro in trdo obrambo. Nasprotnika smo tudi analizirali, poskušali smo poiskati pomankljivosti v njihovi igri. Te pomakljivosti bomo poskušali dobro izkoristiti in jih obrniti v našo korist. Pozorni pa moramo biti tudi na naše napake, potrebno jih je zmanjšati oz. popolnoma odpraviti. Zavedamo pa se tudi, da bo Jovičić, ki nas dobro pozna, svojo ekipo dobro pripravil na nas,” Marić. “Zavedamo se, da imajo Velenjčani dobro in kakovostno ekipo, igrajo hiter rokomet. Posebej moramo biti pozorni na njihovega organizatorja igre Verdinka. Imajo izredno hiter prehod v kontro oz. polkontro. Tu moramo biti pozorni predvsem, da se bomo hitro vračali v obrambo. Naš cilj je, da odigramo na svojem nivoju, da odigramo to kar se dogovorimo. Če se bomo vsega dogovorjenega držali sem prepričan, da lahko tudi zmagamo,” Rapotec.

Včeraj trener-igralec, danes trener-trener. Zoran Jovičić je v Rapotčevi karieri pustil velik pečat, skupaj sta bila tudi dva zimed glavnih akterjev, ki so koprski rokomet vrnili na stare ustaljene tirnice. “Kako se hitro obrnejo dogodki, včeraj še kot trener-igralec, danes pa že trener-trener. Zokija dobro poznamo, vemo kako dela, ampak to še nič ne pomeni. V Kopru je imel eno zgodbo, v Velenju je ta popolnoma drugačna. Poznamo sicer njegov karakter, pripravil bo ekipo, ki se bo maksimalno borila. Ampak mi se ne damo, tudi mi gremo pogumno v tekmo.”

Tudi Koprčane čaka enomesečni odmor. Kako ga bo izkoristil Marić? “Za nami je težek in dolg prvi del državnega prvenstva. Potrebno se je spočiti in po tem krajšem počitku se je že potrebno dobro pripraviti na drugi del sezone. Cilji za drugi del so visoki, ampak mi smo dobra ekipa in lahko te cilje tudi izpolnemo.”

Foto: Mati Ščukovt/RD Koper

Komentarji