Zoran Jovičić: ”Oni poznajo mene in jaz poznam njih.”

Drevi, ob 20:30.uri, bo bila v Areni Bonifika odigrana tekma 15.kroga državnega prvenstva za moške. Tekmo si boste lahko ogledali tudi na televiziji SportKlub3.


V Bonifiko se vrača Zoran Jovičić. Jovičić je bil ob nastanku prerojenega koprskega klub pomemben člen celotne zgodbe. Bil je eden tistih, ki so koprski rokomet ponovno dvignili. Kot glavni trener je bil na koprskem stolčku vse do lanske sezone, ko ga je zamenjal selektor Veselin Vujović. V lanski sezoni je bil nato na čelu ljubljasnke izbrane vrste (RD Grosis LL Slovan), nato pa je v letošnji sezoni prestopil v enega izmed najboljših slovenskih klubov; RK Gorenje Velenje.

Koprčani in Velenjčani so se v letošnji sezoni že pomerili. V Rdeči dvorani so po burnih 60.minutah slavili domači rokometaši. Vendar pa so bili Koprčani takrat še pod vodstvom Petra Mičovića, danes pa le-te vodi Jovičiću dobro znani Uroš Rapotec.

Pred noocjšnim obračunom smo imeli priložnost poklepetati z Jovičićem in Maticem Verdinkom. Zanimalo nas je kako se trener in trenutno najboljši strelec ekipe pripravljata na zahtevnega nasprotnika, ki jih danes čaka v vroči Bonifiki. “Vemo, da nas čaka zelo motivirana ekipa. Skrivnosti med nami ni, oni igrajo dosti po mojem sistemu, oni poznajo mene in jaz poznam njih. Vsak od njih je nevaren, tako da se pripravljamo na vsakega posameznika,” je bil nekoliko skromen Jovičić. “Koper je sezono začel slabše od pričakovanega, ampak sedaj se nivo igre dviguje in igrajo zelo lepo, hitro in organizirano igro. Mnenja sem, da imajo dobre strelce in hitre igralce. Morali bomo igrati borbeno in močno v obrambi ter izkoristiti vsako njihovo napako. Pričakujem hitro igro skozi celotno tekmo, na kateri si ne bomo smeli privoščiti izgubljenih žog ter zgrešenih zicerjev,” pa je bil nekoliko zgovornejši Verdinek.

Zavedamo se, da favorite na nocojšnjem obračunu ni. Vsaka ekipa si želi leto zaključiti s pozitivnim rezultatom. “Nocoj si želimo prikazati maksimum svoje igre,” je zaključil Jovičić. “Pričakovanja so seveda zmaga, ampak zavedamo se, da bomo morali za to na igrišču pustiti srce in biti vseh 60 minut maksimalno skoncentirani. Nasprotnika nikakor ne podcenjujemo in smo se nanj tudi dobro pripravljali,” pa je dodal Verdinek.

Včeraj še naveza trener-igralec, danes pa trener-trener. Jovičić je bil Rapotčev dolgoletni trener, v njegovi karieri je vsekakor pustil velik pečat. “Če si kdo v tem klubu zasluži mesto trenerja je to sigurno Uroš, skupaj smo gradili zgodbo in on pozna vse igralce , dobre strani in slabosti,” je o menjavi na koprski klopi dodal Jovičić.

Po današnejm obračunu sledi enomesečni odmor. Kako bo ta “dopust” izkoristil Verdinek? “Ne bi bilo lepšega, da bi zadnjo tekmo v letu zaključili z zmago in potem odšli na zaslužen počitek, da si naberemo moči. Že v koncu januarja nas čakata dva nasprotnika. Časa za počitek ne bo veliko, kolikor ga pa bo, bo pa maksimalno izkoriščen.”

Foto: FB/RK Gorenje Velenje

Komentarji