Uroš Rapotec: “Vemo, kaj Celje Pivovarna Laško pomeni za slovenski rokomet”

Zadnjo redno tekmo 22. kroga Lige NLB bost v Areni Bonifika odigrala RD Koper in RK Celje Pivovarna Laško. Koprčani so v spomladanskem delu sezone prikazali odličen rokomet. Na devetih tekmah so vknjižili šest zmag in tri poraze ter se s tem zavihteli na četrto mesto prvenstvene razpredelnice. Celjani pa bodo po porazu na sredinem derbiju proti Velenjčanom popraviti vtis in se spet vrniti v zmagovalni ritem. Tekma se začne ob 17:30.


Uroš Rapotec, trener RD Koper:
“Po tritedenskem premoru od zadnje tekme nas čaka zahteven dvoboj. Vemo, kaj Celje Pivovarna Laško pomeni za slovenski rokomet. Mislim, da ni dvoma o favoritu za zmago. Želimo nadgraditi predstavo, ki smo jo pokazali v Slovenj Gradcu in se čim več časa upirati favoriziranim Celjanom.”

Tomaž Ocvirk, trener RK Celje Pivovarna Laško:
“Že pred tekmo z Gorenjem Velenjem smo opozarjali na pomembnost obračuna s Koprom, ki je vedno zahteven tekmec. Igrajo odlično, doma so praktično nepremagljivi, zato nam je povsem jasno, da je pred nami zelo zahtevna naloga. Popraviti moramo napake, ki smo jih delali na dvoboju z Velenjčani. Ves čas opozarjamo, da so v Ligi NLB tekmeci izjemno kakovostni. Če nisi popolnoma osredotočen, te kaznujejo. To smo lahko videli v sredo, na prihajajoči tekmi pa ne smemo ponoviti napake. Seveda se nam poznajo poškodbe, ki nam povzročajo veliko težav, a objokovanje nam ne bo pomagalo. Rokometaši, ki so na voljo, morajo pokazati svojo kakovost. Večkrat so jo že, zato verjamem vanje. Popraviti moramo napake s tekme med tednom, se hitreje vračati v obrambo, v napadu biti nevarnejši za nasprotnikova vrata in držati ritem igre vseh šestdeset minut. Naš cilj je zmaga, do nje pa lahko pridemo le ob močni želji, motivaciji, odgovornosti in spoštovanju dogovorjenega.”

FOTO: Tomaž Primožič / RD Koper

Komentarji