Uroš Zorman: “Na vsaki reprezentančni akciji smo napravili korak naprej”

Selektor slovenske moške članske reprezentance je v nedeljo pozno popoldne zbral svoje izbrance, s katerimi bo v tem tednu odigral dve kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji. Prva tekma reprezentanco čaka že v nedeljo proti reprezentanci Bosne in Hercegovine. 


Selektor Uroš Zorman na tokratnih pripravah in kvalifikacijskih tekmah žal ne bo mogel računati na Boruta Mačkovška, Gašperja Marguča in Tadeja Mazeja. Namesto njih bodo na tokratni akciji prisotni Domen Novak, Darko Cingesar in Aleks Kavčič. 

SEZNAM PRISOTNIH IGRALCEV: 

  • Vratarji Jože Baznik (Nimes), Klemen Ferlin (Erlangen) in Urh Kastelic (Lemgo), krilni igralci Blaž Janc (Barcelona), Domen Novak (Wetzlar), Tilen Kodrin (Gummersbach) in Darko Cingesar (Urbanscape Loka), zunanji igralci Dean Bombač (Pick Szeged), Nejc Cehte (GOG Gudme), Jure Dolenec (Limoges), Matic Grošelj (Chartres), Nik Henigman (Saint Raphael), Aleks Kavčič (Zagreb), Domen Makuc (Barcelona), Jaka Malus (Göppingen), Rok Ovniček (Nantes) in Aleks Vlah (Celje Pivovarna Laško) ter krožni napadalci Blaž Blagotinšek (Göppingen), Matej Gaber (Pick Szeged), Kristjan Horžen (Rhein-Neckar Löwen) in Stefan Žabić (Celje Pivovarna Laško).

“Na vsaki skupni akciji, odkar sem selektor, smo napravili majhen korak naprej. Je pa res, da vsakič začenjamo iz izhodišča, saj za tem igralci odidejo v klube in nekoliko pozabijo, kaj smo delali v reprezentančnem tednu. Logistika prihoda na priprave ni najlažja, saj bomo šele v ponedeljek zvečer zbrani v celotni zasedbi. Nekoliko nam gre na roko to, da prvo tekmo igramo doma in smo s pomikom le-te na četrtek pridobili dodaten dan. A takšni so pogoji za vse,« ob začetku priprav pove Zorman in dodaja: »V zadnjem obdobju kot reprezentanca nismo prikazali dobre forme. Nekako se še lovimo in iščemo pri določenih stvareh. Ta reprezentančni teden bo zagotovo odlična priložnost, da vse znova poskusimo postaviti na svoje mesto ter da bomo tako pred svetovnim prvenstvom v januarju nekoliko lažje zadihali,” je dejal Uroš Zorman. 

Komentarji