Rokometni cirkus … Delegat ponovno ni opravil svojega dela

Pretekli vikend smo v Ligi NLB spremljali derbi med Trimom in Ribnico, katerega so dobili “suhorobarji”. Dobro rokometno predstavo pa je na koncu tekme zasenčil splet čudnih, lahko bi rekli cirkuških okoliščin, ki predstavljajo popolno antipropagando rokometa. Žal. 


Zaradi strela Žana Žagarja, ki je zadel trebanjskega vratarja direktno v glavo in dobil 2-minutno izključitev, se je “snelo” Urošu Zormanu, ki je kar pritekel na igrišče do sodnika – sodila sta Matija Knez in Mitja Smolko – in si tako prislužil direktni rdeči karton. S tem pa se je drama na igrišču šele začela.

Na semaforju je čas kazal 59:40, torej še 20 sekund do konca. Ribnica je vodila za 2 zadetka. Tekma se je nadaljevala, Ribnica je prišla še do enega zadetka in sirena je odpiskala 60. minuto. Nakar je na igrišče pritekel Zormanov sin v spremstvu predsednika trebanjskega kluba Antona Janca, ki sta sodniku zelo entuziastično razlagala, da je bilo nekaj narobe. 

Ugotovili so, da se je tekma 20 sekund igrala z enim igralcem preveč na igrišču, saj so imeli Ribničani izključena 2 igralca, na parketu pa je bilo 5 igralcev in vratar. Sodnika Smolko in Knez sta odločila, da se tekma vrne za 18 sekund. 

Na tej točki se poraja vprašanje, kaj je delal delegat Miran Štern … Spomnimo, da je sodniška organizacija želela dvig honorarjev tako za sodnike kot za delegate. Zakaj? Za to, da iz tedna v teden ne opravljajo svojega dela? Vnovič, kot že ničkolikokrat se je izkazalo, da delegat na rokometnih tekmah ne opravlja svojega dela. Sicer bi število igralcev na igrišču morala prešteti tudi sodnika, predno sta dala znak za nadaljevanje tekme, a nam je vsem, ki smo v rokometnem svetu, jasno, da bi v danem trenutku to moral opraviti delegat – saj je za to plačan. 

 

Komentarji