Uspešen uvod za Krko, Celje in Ajdovščino

Sezono 2022/23 v 1. ženski rokometni ligi so v četrtek otvorile rokometašice Krke in Velenja. Z tekmami prvega kroga modre skupine so v soboto nadaljevale rokometašice Celja, Izole, Ajdovščine in Litije.


ŽRK KRKA NOVO MESTO : ŽRK VELENJE 28:24 (17:13)

Udovč 6, Robida 5; Ferenc 6 (1), Pikl, Oder (2), Priteržnik in Kodele po 3.

V četrtek so prvi krog 1. ženske rokometne lige otvorile Novomeščanke in Velenjčanke. Tekma se je začela zelo izenačeno. Že po 7. minutah srečanja, pa je ekipa Krke, vzela vajeti v svoje roke ter do konca prvega polčasa vodila za 4 zadetke. V drugem delu so Krkašice le še povečevale prednost in tako tekmo zaključile z rezultatom 28:24.

Angela Rudman, rokometašica Krke Novega mesta: “S tekmo smo lahko zadovoljne, saj smo odigrale borbeno v obrambi in zbrano v napadu. Imamo še nekaj rezerv pri realizaciji strelov. V drugem krogu nas čaka zahtevno gostovanje v Ajdovščini, zato moramo na prihodnjih treningih izpiliti igro in se dobro pripraviti na tekmice.”
 
 

ŽRK TRGO ABC IZOLA : ŽRK Z’DEŽELE 18:31 (9:14)

Mateković 4, Nadarevič (3) in Vujmilovič po 3; Novak 9 (2), Regner 5.

Bolje so v tekmo vstopile gostiteljice, a so se aktualne državne podprvakinje, v 8. minuti zbrale in po zaslugi vratarke Andree Perić prvi polčas končale z rezultatom 9:14. Tudi v drugem polčasu so rokometašice Celja svojo prednost še povečale in tako tekmo zanesljivo dobile z rezultatom 18:31. 

Andrea Perić, vratarka Z’dežele: “Čestitke ekipi Trga ABC Izole za dobro in borbeno igro. Same smo imele slab uvod v obračun, a smo na koncu z našo predstavo zasluženo zmagale.”

 

ŽRD LITIJA : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 24:34 (12:20)

Hauptman 5 (1), Gavrilovič (4) in Tomc po 4; Fegic in Abina (1) po 7.

Ajdovke so na sobotni tekmi pokazale pravo igro in že po 10. minutah obračuna vodile za pet zadetkov. Žal so bile Litijanke do konca tekme brez večje možnosti za povratek, saj so Ajdovke formo na tekmi stopnjevale iz minute v minuto. Tekma je bila končana z rezultatom 24:34. 

Ana Abina, rokometašica Mlinotesta Ajdovščine: “Mislim, da smo dobro začele. Bile smo zbrane v obrambi in napadu. Realizirale smo hitre centre in nasprotne napake. Same pohvale ekipi!”

 

FOTO: ŽRK KRKA NOVO MESTO FB

 

Komentarji