V 10. krogu 1.ŽRL na sporedu 3 tekme

Prvi obračun 10. kroga modre skupine so dobile Novomeščanke, ki so bile doma boljše od Izole.


Edini sobotni obračun so dobile igralke ŽRK Mlinotest Ajdovščina, ki so v gosteh premagale rokometašice Ptuja. Ajdovke so v prvem polčasu nekajkrat vodile za 2 in 3 zadetke, a so se gostiteljice venomer približale in na odmor so Primorke odšle z minimalno prednostjo (14:15). V drugem polčasu so Mlinkarke stopile na plin in niso dovolile, da bi se Ptujčanke približale. V 38. minuti so vodile že za 5. Prednost so ohranile do konca in tekmo mirno pripeljale do konca.

Pri Ptujčankah je bila najboljša strelka Minea Kolenko s 14 zadetki, pri Ajdovkah pa Nuša Fegic s šestimi.

Na reprezentančni odmor pa z zmago na tretji tekmi 10. kroga odhajajo rokometašice Selenih dolin Žalca. Uvod je povsem pripadel gostjam, v 14. minuti so vodile že za 4. Gostiteljice so se nato s 3 zaporednimi zadetki približale, ob polčasu pa so zaostajale za 2 gola. Drugi polčas je potekal podobno, večji del srečanja so gostje vodile za 3. Velenjčanke so se 15 minut pred koncem približale na le gol zaostanka, a preobrata jim ni uspelo doseči. Ob koncu je bilo 29:32.

Za Velenje sta 7 golov dosegli Sara Borišek in Nastja Ferenc, pri Žalčankah pa je bila z devetimi najbolj razpoložena Tjaša Žener.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 10. KROG:

ŽRK KRKA NOVO MESTO : ŽRK TRGO ABC IZOLA 35:21 (16:11)
ŽRK PTUJ : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 27:30 (14:15)
ŽRK VELENJE : RK ZELENE DOLINE ŽALEC 29:32 (17:19)

prestavljeno:
RŽK ZAGORJE : RK KRIM MERCATOR 
ŽRK Z’DEŽELE : ŽRD LITIJA

 

Komentarji