V 3. krogu 1. B lige samo 3 tekme

Tretji tekmovalni vikend v 1. B DRL je minil v luči odpovedi tekem in pa velikega presenečenja, ki so ga pripravili Sevničani.


SEVNICA – KRŠKO

V Sevnici so gostovali rokometaši ekipe RK Krško. Že v prvem polčasu so domači igralci pokazali, da si želijo osvojiti dve točki. V 10. minuti so vodili z 8:3 in že 4 minute kasneje kar z 10:3. Krško se je sicer prebudilo, a jim rezultata ni uspelo izenačiti. Prvi polčas sta ekipi zaključili pri rezultatu 14:10.

Drugi del igre je bil izjemno podoben prvemu. Na začetku so domačini svojo prednost povišali, nato pa so se Krčani približali, a kaj več kot do 4 zadetkov zaostanka jim ni uspelo. Sevnica se je tako veselila druge zaporedne zmage, kar jih s tekmo več od nekaterih nasprotnikov uvršča na 2. mesto lestvice.

ŠKOFLJICA – ŠMARTNO

Goste iz Šmartnega ob Litiji so že v prvem polčasu pokazali nadvlado nad igralci Škofljice. Tekma se je sicer začela dokaj izenačeno, a so nato Šmarčani hitro stopili na plin. Do 30. minute so si priigrali prednost 8 zadetkov (11:19).

V drugem polčasu pa so igralci Škofljice dokazali, da so vendarle lahko enakovreden tekmec. Drugih trideset minut igre so domačini celo dobili, a so imeli prevelik zaostanek iz prvega polčasa, da bi lahko resno ogrozili zmago Šmartnega. Tekma se je končala z 28:33.

MOKERC – GROSUPLJE

Derbi kroga, sosedski derbi, derbi za prevlado v regiji … Še bi lahko naštevali. Derbiji so vedno nepredvidljivi in napeti, ne glede na razmerje moči ekip – in to je bil derbi v pravem pomenu besede. Ižanci in Grosupeljčani so se vse do zadnje sekunde borili za zmago, na koncu pa je prišlo do delitve točk.

Strel za zmago je imel v roki igralec Grosuplja Urban Verbič, ko je po izteku igralnega časa zapravil 7-metrovko. Zadnji napad Grosuplja in zgrešeno 7-metrovko si lahko pogledate spodaj (1:20:45).

 

Ostale tekme (Rudar-Dol, Črnomelj-SVIŠ in Železniki-Brežice) niso bile odigrane zaradi preventivnih zdravstvenih ukrepov.

FOTO: RK MOKERC KIG

Komentarji