V 7. krogu lige NLB 30. cvičkov derbi

Celjani so s sredino tekmo proti Kopru začeli sedmi krog 1. NLB lige. Vitezi so z zanesljivo zmago potrdili prvo mesto na lestvici, v nedeljo pa jih čaka tekma v Ligi prvakov proti Elverumu. Jutri bo v najelitnejšem slovenskem tekmovanju na sporedu kar 6 tekem med drugimi tudi derbi med Krko in Trebnjem, ki se bosta udarila že na 30. cvičkovem derbiju.


Utrujeni Mariborčani gostijo Korošce

Za rokometaše Maribora je zagotovo pester teden. Po napornem evropskem vikendu in dolgem potovanju so varovanci Marka Šibile znova zavihali rokave pred tekmo s Slovenj Gradcem. Štajercem v letošnji sezoni lige NLB nikakor ne steče, proti motiviranim Korošcem pa bodo lovili svojo drugo zmago v prvenstvu.

Ribnica na težko preizkušnjo v Dobovo

Doslej nepremagana ekipa v prvenstvu se bo jutri podala na težko gostovanje v Dobovo. Rokometaši Dobove pod vodstvom novega trenerja Benjamina Teraša delujejo odlično, kar se kaže tudi na lestvici. Dobova trenutno zaseda četrto mesto v državnem prvenstvu, jutri pa si želijo popolne tekme in morebitnega skalpa Ribnice.

Ormož na gostovanje v Velenje

Velenje bo na jutrišnjem obračunu 7. kroga lige NLB gostilo Ormožane. Velenjčani so po uspešnem preboju v zadnji krog kvalifikacij pokala EHF osredotočeni na državno prvenstvo, kjer nujno potrebujejo nove točke. Ormožani na gostovanju v Rdeči dvorani sicer ne bodo favoriti, a se zagotovo obeta vroči obračun.

Loka po novo zmago proti Izoli

Tudi Loka doslej ni pokazala željene forme. Na prvi tekmi prvenstva so sicer presenetili Velenjčane, a so v zadnjih tekmah prisotni veliki padci v igri Gorenjcev. V 7. krogu bodo gostili Izolane, ki so “lačni” novih točk. Obe ekipi pričakujeta zmago zato se nam v dvorani Poden v Škofji Loki obeta zanimiva tekma.

30. cvičkov derbi v Novem mestu

Jutri bo v dvorani Marof v Novem mestu odigran že 30. cvičkov derbi. Gre za tekmo med dolenjskima ekipama MRK Krka in RK Trimo Trebnje. Tekma, ki vedno privabi veliko število navijačev obeh ekip, bo zagotovo napeta. Po položaju na lestvici vlogo favorita pripisujejo Trimu, a v ekipah ne razmišljajo o tem. Prenos cvičkovega derbija si bo mogoče ogledati tudi v neposrednem prenosu na Sport klub 3 ob 20:30.

 

7. KROG 1. LIGE NLB

že odigrano, sreda, 16. 10. 2019
RD KOPER – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 20:26 (8:15) – VEČ O TEKMI TUKAJ

sobota, 19. 10. 2019
17.00 RK MARIBOR BRANIK – RK SLOVENJ GRADEC 2011
19.00 MRD DOBOVA – RD RIKO RIBNICA
19.00 RK GORENJE – RK JERUZALEM ORMOŽ
20.00 RD URBANSCAPE LOKA – RD BUTAN PLIN IZOLA
20.30 RK GORENJE VELENJE – RK JERUZALEM ORMOŽ

LESTVICA

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

Komentarji