V derbiju 1.B lige Slovenj Gradec zmagal na Ptuju

Rokometaši Slovenj Gradca so po 7. krogih še edini brez poraza v 1.B moški rokometni ligi. Neporaženi so ostali tudi po derbiju na Ptuju, kjer so premagali domačo Dravo z golom v zadnjih sekundah.


V pravem derbiju prek okrog 300 gledalcev (od tega preko 60 navijačev gostujoče ekipe) smo videli zelo izenačeno tekmo, kjer je štel vsak strel oz. zadetek. Po začetnem vodstvu domačih 2:1 so gostje povedli 2:3 in prednost zadetka držali do prve polovice prvega polčasa, ko so v 15. minuti prvič povedli za 2 (7:9). Svojo prednost so nekaj minut kasneje povišali na +3 (v 18. minuti 8:11). Prednost 3 zadetkov so držali tudi ob polčasu, ki se je končal z rezultatom 13:16.

V začetku drugega polčasa je padlo nekaj hitrih zadetkov, vendar izmenično na vsaki strani. Gostje iz Slovenj Gradca so v 39. minuti prvič povedli za 5 (18:23). Sledilo je obdobje, ko so se prebudili domači in začeli zadevati 2 zadetka, medtem ko so gostje zadeli enkrat. V 57. minuti so domači po dveh zaporednih zadetkih Groblenika izenačili na 27. Sledila je infarktna končnica. Najprej je, pri rezultatu 28:28 v predzadnji minuti gostujoči trener Ivezič vzel svojo tretjo minuto odmora. Očitno so navodila pomagala, saj jo njegovo varovanci zadeli za vodstvo 28:29. V zadnji minuti je še 6. minuto odmora na tekmi vzel domači trener Vujovič. Tudi njegovi igralci so 12 sekund pred koncem tekme s 7 igralci v polju uspeli premagati s krilnega položaja gostujočega vratarja. Vendar niso uspeli pravočasno opraviti menjave in Lesjak je iz sredine zadel za končni izid 29:30 za domače.

Pri domačih je Grobelnik zadel 8-krat, Rožman in Krasnič pa po 5-krat. Poklič z 10 in Cvetko s 7. zadetki pa sva bila najboljša strelca pri zmagovalni ekipi Slovenj Gradca.

Slovenj Gradec tako ostaja edina neporažena ekipa, Drava pa je zdrsnila na 4. mesto.

RK Drava Ptuj – RK Slovenj Gradec 2011
Dvorava OŠ Ljudski vrt, Ptuj, gledalcev: 300, sodnika: David Leskovec in Aleš Vidic

RK Drava Ptuj: Žuran 7 obr., Belec 6 obr., Groblenik 8, Rožman 5, Krasnič 5, Sivka 3, Stopar 2, Žunič 2, Hrupič 2, Gregorc 2, Reisman, Koštomaj, Mlač Černe, Zupanc, Bračič
Trener: Vladimir Vujovič

RK Slovenj Gradec 2011: Humek 9 obr., Turinski, Poklič 10, Cvetko 7, Lesjak 4, Pajt 4, Yankovsky Al. 2, Kresnik 2, Bulovič 1, Yankovsky An., Orter, Podstenšek, Šiljeg, Jagodič, Štalekar, Tajnik
Trener: Slavko Ivezič

Izključitve: RK Drava Ptuj 6 min, RK Slovenj Gradec 2011 8 min

7metrovke: RK Drava Ptuj 3/5, RK Slovenj Gradec 2011 5/5

Drava v 8. krogu odhaja v Brežice, medtem ko Slovenj Gradec čaka še eno težko gostovanje v Ljubljani proti Slovanu, ki z 12. točkami diha za ovratnik Slovenjgradčanom.

Foto: ekranska slika odločilnega strela iz videoposnetka (Facebook Slovenj Gradec)

Komentarji