Jan Irman: “Ne vem, kaj se nam je zgodilo v končnici!?”

V Bonifiki smo spremljali dokaj izenačen obračun med Koprom in Krko, ki pa so ga na koncu vendarle dobili domačini, ki so v zadnjih 10 minutah stopili na plin in premagali Novomeščane z 32:27.


Dani Zugan, igralec Kopra, je bil po tekmi zadovoljen z igro koprske ekipe: “Našo igro bi, če seštejemo vse skupaj, ocenil kot zelo dobro. Prvi polčas je bil še izenačen, ampak smo v zadnjih desetih minutah nekoliko povlekli našo igro in zasluženo zmagali.” 2 točki, ki so si jih Koprčani priigrali jim pomenita zelo veliko, saj so z njima ujeli priključek med najboljših 6 ekip v ligi: “Ti dve točki sta za nas vredni zlata, ker vemo, da smo na začetku sezone igrali slabo in se sedaj vračamo na tisti nivo, kamor tudi spadamo,” je še dodal Zugan.

9. krog 1. NLB lige:

RD Koper : MRK Krka 32:27 (13:13)

RD Koper: Haseljić, Grzentič 9, Krečič 3, Matijašević 4, Konjevič, Kocjančič, Postogna, Smolnik 2(1), Sokolič 4, Guček, Zugan 3, Marić 4, Planinc 1, Stopar, Bratkovič 2

MRK Krka: Rašo L. 3, Bevec, Didovič 4, Okleščen 3, Pršina 3, Tomić, Irman 2, Jakše 1, Klemenčič, Rašo D. 1, Batagelj, Papež 9(4), Kukman, Matko, Imperl, Florjančič 1

 V zadnjih 10-15 minutah tekme so igralci Krke enostavno igrali neprepoznavno. Jan Irman, igralec Krke, je povzel tekmo takole: “S Koprom smo do petinštiridesete minute še nekako držali tempo, potem pa enostavno ne vem, kaj se nam je zgodilo v sami končnici. Enostavno nam je padla koncentracija v obrambi, gostitelji so prihajali do lahkih strelov in to je bilo na koncu krivo, da smo tekmo izgubili.”

 “Vemo, da nas v sredo čaka težka tekma s Celjem, zato moramo današnjo tekmo hitro pozabiti in se dobro pripraviti na naslednjega tekmeca.”

Koprčani pa bodo naslednjič stopili pred rokometno publiko v soboto, 17. 11. 2018, ko gostujejo v Dobovi.

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov
FOTO: Danilo Kesič/MRK Krka

Komentarji