V derbiju vodilnih ekip Celje ugnalo Ribnico

V derbiju prve moške državne rokometne lige sta se udarila RD RIKO RIBNICA in RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO. Slednje je napet obračun med ekipama z vrha lestvice dobilo z 29-26.


Že od prve minute je bilo jasno, da se bo derbi igral po moško. V uvodnih sekundah je Da Silva prejel rumeni karton, ta pa še zdaleč ni bil prvi na celjski strani. Z ostro igro so Zlatorogi sicer nadzirali srečanje in imeli praktično skozi celotno tekmo gol ali dva naskoka.

Po skupno šestih rumenih kartonih je »končno« padel še rdeči. Z grobim prekrškom si ga je na začetku drugega polčasa prislužil Domen Pahulje. To je bil boleč udarec za ribniško vrsto, toda tekma zdaleč ni bila odločena. V zaključku so gostitelji najbljižje prišli ob rezultatu 25:28, nato pa je bil izključen Risto Vujačić, kar je v napadu izkoristil David Razgor in izslilil sedemetrovko. To je uspešno zadel, tako da je bil zadnji gol Ribnice v zadnji minuti Uroša Knavsa le še za v statistiko.

Pri domačih je bil najboljši strelec Risto Vujačić s šestimi zadetki, prav toliko jih je za Celje dosegel Josip Šarac. Celje se je ob tej pomembni zmagi utrdilo na prvem mestu lestvice, kjer sta bili pred derbijem po točkah ekipi izenačeni.

RD RIKO RIBNICA – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 26:29 (11:13)
Vujačić 6, Horvat 4; Šarac 6, Marguč 5

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji