V Dobovi in Trebnjem otvoritev 13. kroga Lige NLB

V petek se med slovensko rokometno elito začenja 13. krog. Dobova bo ob 19. uri na domačem igrišču pričakala v tej sezoni Lige NLB še nepremagane Celjane. Istočasno pa bodo rokometaši iz Slovenj Gradca gostovali v Trebnjem.


LIGA NLB, 13. KROG:

Petek, 6. decembra, ob 19.00:
MRD DOBOVA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

IZJAVI PRED TEKMO:

Benjamin Teraš, trener MRD Dobova:
“V našo dvorano prihaja najboljša slovenska ekipa, ki v tej sezoni prepričljivo premaguje vse ekipe v državnem prvenstvu. Poleg tega kaže dobre igre tudi v Evropi. Pričakujem, da bodo Celjani po zadnji ponesrečeni evropski tekmi prišli v Dobovo še dodatno motivirani. Od svojih fantov pričakujem, da na parketu znova pokažejo največ, česar so sposobni, kar jim uspeva že celotno sezono. Vabim navijače, da nas zopet podprejo, kot znajo le oni, saj si fantje to zaslužijo.”

Tomaž Ocvirk, trener RK Celje Pivovarna Laško:
“Ritem tekem je bil v minulem mesecu naporen in kolikor je to možno, moramo sedaj osvežiti igralce, čeprav so pred nami že naslednje zahtevne naloge, kot bo ta tekma v Dobovi. Slednja je najprijetneše presenečenje prvenstva in je na četrtem mestu povsem zasluženo. Že vse od začetka tekmeci prikazujejo konstantne predstave, igrajo hitro in veliko stavijo na dobro obrambo. So neugodna ekipa in morali bomo odigrati zbrano ter odgovorno. Imamo nekaj težav s poškodbami, a kakšne so naše naloge do konca leta je povsem jasno. Tako je seveda naš cilj v petek zmaga, se pa zavedamo, da pot do nje ne bo lahka in da nas čaka zelo zanimivo srečanje.”

Petek, 6. decembra, ob 19.00
RK TRIMO TREBNJE : RK SLOVENJ GRADEC 2011

IZJAVI PRED TEKMO:

Gal Cirar, rokometaš Trimo Trebnje:
“Tekma s Slovenj Gradcem bo podobno kot ostale tekme zelo zahtevna. Korošci so letos velikokrat presenetili že nekaj domačinov, zato bomo morali prikazati pravi obraz in v tekmo vstopiti kar najbolj zavzeto. Naši zvesti navijači, ki nam vedno stojijo ob strani, so bili na zadnji tekmi v Ormožu razočarani in oddolžiti se jim moramo z zmago.”

Jan Tajni, igralec RK Slovenj Gradec 2011:
“Na tekmo se pripravljamo kot na vsako drugo. Vemo, da nas v Trebnjem čaka zahteven preizkus, na katerem ne bo veliko prostora za napake. Že na prvi medsebojni tekmi smo dokazali, da lahko pariramo tudi ekipam ki se borijo za sam vrh Lige NLB. Če se želimo domov vrniti z novo zmago, bomo morali v obrambi odigrati zbrano vse do konca tekme in narediti kar se da malo število tehničnih napak v napadu. Navijačem lahko obljubim, da bomo dali vse od sebe, da domov prinesemo nov par točk. Hkrati bi jih povabil, da nas pridejo spodbujati v Trebnje.”

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

FOTO: LUKA ZAVODNIK / PAMETNI MEDIJI

Komentarji