S kom igrajo Slovenke in kaj pravi Uroš Bregar?

Po neuspehu slovenske rokometne reprezentance proti Srbkinjam se bodo Slovenke pomerile za skupno 17. mesto proti Senegalu, Vzhodnem Kongu in Braziliji.


Uroš Bregar je seveda razočaran, saj so imele Slovenke zares lepo priložnost za uvrstitev med top 12 ekip na svetu. “Na žalost smo tekmo v končnici izgubili, kar je škoda, saj smo začeli res dobro. Srbiji se je uspelo vrniti v igro. V drugem delu prvega polčasa smo imeli nekaj težav z obrambno postavitvijo tekmic 5-1, a smo se uspeli prilagoditi in ta del igre končati z minimalnim zaostankom,” je začetno visoko razliko v slovensko prid in zaostanek v 30. minuti pokomentiral selektor takoj po tekmi.

“Drugi polčas je Srbija začela udarno, močno. Spremenil sem taktiko in s sedmimi igralkami v napadu smo znova ujeli korak. Žalosti me, da pri 23:20 nismo izkoristili nasprotnega napada. Lahko rečem, da je tekmo odločila ena žoga. Za nas je proti Srbiji štela le zmaga, s katero bi se v nadaljnje tekmovanje prebili kot drugi v skupini A, sedaj pa se lahko zgodi, da bomo le peti,” je razočarano pojasnil Bregar. 

Uroš Bregar je pa kljub vsemu videl nekaj pozitivnih stvari v naši reprezentanci. “Vesel sem, da so dekleta v prvem delu svetovnega prvenstva prikazala pravo borbo na vseh tekmah, z izjemo tiste proti Angoli. Po porazu smo res razočarani, a naša naloga je, da tekmovanje do konca odigramo na najvišji možni ravni.”

 

FOTO: RK KRIM MERCATOR

Komentarji