Ana Gros: “Borile smo se do zadnjega atoma moči”

Članice so nocoj odigrale zadnjo tekmo rednega dela SP proti Srbiji. Po odličnem uvodu in zmagi proti veliki Nizozemski, so slovenska dekleta vknjižile pričakovan poraz proti Norveški, zmago proti Kubi in presenetljiv poraz proti reprezentanci iz Angole. Po odličnem začetku na današnji tekmi s Srbijo so morale izbranke Uroša Bregarja na koncu odločilnega dvoboja priznati premoč Srbkinjam, ki so bile boljše z 29:27.


Slovenke so z današnjim porazom proti Srbiji na zadnji tekmi rednega dela SP zapravile veliko priložnost. Tekma, ki bi lahko našim rokometašicam prinesla preboj v drugi del prvenstva in s tem boj za najvišja mesta, se je končala z zmago Srbkinj. Nasprotnice so bile v odločilnih trenutkih tekme bolj osredotočene, a Slovenkam ne gre očitati njihove borbenosti in požrtvovalnosti na tej tekmi.

Razočaranje po tekmi s Srbijo je bilo ogromno. Po tekmi je svoje občutke delila kapetanka reprezentance Ana Gros: “Razočaranje po tekmi s Srbijo je veliko. V rokah smo imeli vse karte. Tekmo smo dobro začeli, nato nekoliko padli, a se spet vrnili. V igri je bilo preveč nihanj, to je glavni krivec za poraz. Borile smo se do zadnjega atoma moči. Morda nam je zmanjkalo tudi nekaj športne sreče. Smo razočarani, a takšen je šport. Iz tega se moramo nekaj naučiti in iti naprej.”

Komentarji