Kdo je izbiral 28 kandidatov za EP, če nimamo selektorja???

Znanih je vseh 28 kandidatov za nastop na moškem EP, ki bo med 9. in 26. januarjem (Švedska, Norveška, Avstrija). Kako ironično, da imamo kandidate, selektorja pa ne. Kdo pa jih je izbiral? Uroš Zorman! Ime selektorja pa bo znano v naslednjem tednu.


5. december je bil rok za oddajo reprezentančnih seznamov za EP 2020. Na Rokometni zvezi Slovenije se jim z izborom selektorja očitno ne mudi. Slovensko reprezentanco bo vodil nekdo, ki si ni sam izbral ekipe – no, edino v primeru, da bo selektor Uroš Zorman. Po poročanju spletne izdaje Ekipe sicer Zorman ni v ožjem krogu kandidatov za selektorja, ampak bo še naprej opravljal vlogo pomočnika.

Seznam, ki ga je bilo včeraj treba oddati na EHF je dokončen. Selektor ne bo mogel vpoklicati rokometaša, ki ga na tem seznamu ni. Uroš Zorman je med kandidate za nastop na EP uvrstil tudi Staša Skubeta. Debitant je Kristjan Horžen.

KOGA NA EURO NE BO?

Marka Bezjaka, ki je končal reprezentančno kariero zaradi poškodb, Mateja Gabra in Matica Suholežnika. Veliko se je špekuliralo tudi o povratnikih kot so na primer Dragan Gajić, Primož Prošt, Miha Žvižej. Tudi njih ni na seznamu.

SEZNAM REPREZENTANTOV

Vratarji: Klemen Ferlin (Celje PL), Urban Lesjak (Hannover), Urh Kastelic (Göppingen), Rok Zaponšek (Csurgo).

Leva krila: Tilen Kodrin (Celje PL), Matic Verdinek (Gorenje), Darko Cingesar (Aix), Simon Razgor (Meškov)

Levi zunanji: Borut Mačkovšek (Veszprem), Nik Henigman (Szeged), Sebastian Skube (Silkeborg), Gregor Potočnik (Csurgo)

Srednji zunanji: Dean Bombač (Szeged), Miha Zarabec (Kiel), Staš Skube (Vardar), Rok Ovniček (Nantes)

Desni zunanji: Vid Kavtičnik (Aix), Jure Dolenec (Barcelona), Matic Grošelj (Celje PL), Nejc Cehte (Hannover), Žiga Mlakar (Wisla)

Desna krila: Blaž Janc (Kielce), Gašper Marguč (Veszprem), Mario Šoštarić (Szeged)

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Vid Poteko (Celje PL), Kristjan Horžen (Celje PL), Igor Žabić (Wisla)

Strokovni štab: Selektor ? , pomočnik selektorja Uroš Zorman, maserja Žan Rant Roos in Rudi Slobodnik, tehnični vodja Jaka Peterlin, trener vratarjev Aleš Anžič, kondicijski trener Primož Pori

Komentarji