V drugem polčasu Loka nadigrala Dobovčane

V prejšnjem krogu so rokometaši novomeške Krke prekinili dobovski niz zmag. Vendar pa zagon ni padel in rokometaši Dobove so bili tudi včeraj željni nove zmage. Škofjeločani pa imajo za seboj štiri težke tekme. V 5.krogu so po dolgih 60 minutah tekme v Veliki Nedelji vseeno odnesli pozitiven rezultat. Nato so v domači dvorani klonili proti Ribničanom, v naslednjem krogu so v gosteh premagali novomeško Krko, v prejšnjem krogu pa so ponovno morali priznati premoč nasprotnika. Tokrat je bila boljša ekipa Celja. Če se držimo tega vzorca bi Škofjeločani danes v Dobovi morali slaviti.


Tekma je bila v prvem polčasu zelo izenačena. Pri obeh ekipah smo videli kar nekaj nepotrebnih napak, kar  so v 13.minuti tekme dobro znali izkoristiti domači rokometaši. Ob zadetku Luciana Bure so povedli za tri zadetke, 7 : 4. Nato pa so sledile črne minute dobovske ekipe. Dve zaporedno izgubljeni žogi in posledično igra brez vratarja, jih je stala dveh lahkih zadetkov Škofjeloške ekipe. Vendar pa so Dobovčani kljub vsenu stisnili do konca polčasa in na odmor odšli z zadetkom prednosti, 17 : 16.

V drugem polčasu pa je bila zgodba nekoliko drugačna. Gostujoči vratar Jošt Juriča je zaklenil vrata in dobovska strelska vrsta je bila razorožena. Na drugi strani je popustila tudi sama obramba, ki je gostom pustila do nekaj lahkih zadetkov. Škofjeločanom je v 48.minuti tekme uspelo priti do šestih zadetkov prednosti, kar je bila tudi najvišja prednost na tekmi. Za 22 : 28 je zadel Aljaž Jesenko. Dobovčani izhoda iz nastale situacije niso več našli. Ponovno so morali priznati premoč nasprotnika. Končni rezultat je bil 27 : 32.

Pri domačih je bil z 8 zadetki najbolj natančen Marko Sintič, 7-krat je dobovsko mrežo zadel Grega Jamnik.

V naslednjem krogu Dobovčane ponovno čaka domača tekma. Tokrat v goste prihaja ekipa Kopra. Škofjeločani pa bodo v domači dvorani gostili trebanjski Trimo.

 

MRD Dobova : RD Urbanscape Loka 27 : 32 (17 : 16)

MRD Dobova: Dular 1, Markušić 5, Rožman, Leben, Kučič 3, Polutnik, Bura 4, Majić, Jazbec, Zavodnik 1, Krnc, Šušnjara, Kunst 5, Sintič 8(3), Hotko, Novak

Trener: Aleksander Markl

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 3(4)

RD Urbanscape Loka: Božnar, Vrbinc 4, Šibanc 4(1), Gartner, Dolenc, Krivic, Jamnik 7(5), Pipp U., Juričan, Bradeško 2, Pipp M. 3, Jesenko 4, Bogdanič-Jenko 4, Plestenjak, Klemenčič 2, Marinović 2

TRener: Robert Beguš

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 6(6)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: MRD Dobova

Komentarji