Veliki derbi v Areni pripadel Zagrebu

Celjski vitezi so v 7. krogu Velux EHF Lige prvakov odigrali težko pričakovan dvoboj proti RK PPD Zagrebu. V Zagrebški Areni, v kateri se je zbralo približno 5000 gledalcev so močno oslabljeni Celjani iskali pomembne točke za preboj v izločilne boje najelitnejšega tekmovanja. Že devetnajsti medsebojni obračun teh dveh nasprotnikov so dobili domačini, že naslednji teden pa se obeta povratni obračun v Zlatorogu.


Začetek tekme je pripadel domačim rokometašem. Celjani so premalo odločno odprli tekmo in Zagreb je po osmih minutah povedel z 4 : 1. Gostje so delali preveč napak, izgubljali žoge in grešili s sedmih metrov. Ocvirk je v 11. minuti zahteval svojo prvo minuto odmora, saj so njegovi varovanci izgubljali za 4 gole (6 : 2). Po kratkem odmoru in nekaj menjavah je celjska igra postala bistveno boljša. Celjani so bili zelo blizu, da bi ujeli Zagrebčane, a so se domačini po izključitvi Anića znova oddaljili. Na koncu prvega polčasa se je nekajkrat izkazal Ferlin in gostje so se uspeli približati in si pred nadaljevanjem priigrali ugoden rezultat (11 : 9).

Drugi polčas so Celjani zopet začeli preslabo. Po šestih minutah drugega polčasa so domačini znova pobegnili na štiri gole razlike. Razlog za prednost domačinov so bili predvsem zgrešeni streli pri zaključku celjskih akcij. V 45. minuti so domačini dosegli najvišjo prednost na tekmi, vodili so že za pet (17 : 12). Blestel je Horvat, ki je samo v drugem delu dosegel 5 golov. Po izjemni seriji domačih rokometašov pa so sledile boljše minute Celjanov. Domačinom je začelo primanjkovati moči, ruska sodnika pa sta puščala dolge napade. Gostje so se s tremi zaporednimi zadetki Nenadića vrnili v igro (18 : 15), v vratih je Ferlina zamenjal Panjtar, ki je zbral nekaj pomembnih obramb. V zadnjih minutah tekme so se Celjani popolnoma približali Zagrebu, vendar so naredili preveč napak, da bi lahko računali na preobrat. William Accombray, ki ni bil pri strelu je imel priložnost za izenačenje, a je zadel vratnico in hrvaški prvaki so se veselili zmage.

Celjske rokometaše med tednom čaka gostovanje v Novem mestu, kjer so letos že gostovali in doživeli poraz v Super pokalu. V nedeljo ob 17.00 v Zlatorogun pa jih čaka povratna tekma proti včerajšnjim nasprotniku.


PPD ZAGREB : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 24:22
(11:9)

PPD ZAGREB: Ristanović, Kastelic 11; Vistorop, Mrakovčić 1, Božić Pavletić 2, Kontrec 2, Burić, Sršen 3, Horvat 6(1), Potočnik 1, Ravnić, Qerimi 3, Mandić 4(2), Hrstić, Bičanić 2, Vekić. Trener Lino Červar.

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO: Panjtar 4, Ferlin 9; Vujović 5(1), Jurečić 1, Malus, Kljun, Kosec, Razgor 2, Ovniček 3, Nenadić 4, Accambray 2, Kodrin 2, Horžen 2, Anić 1, Bećiri, Trener Tomaž Ocvirk.

FOTO: RK Zagreb

Komentarji