Zadnjih 10 minut dovolj za zmago Kopra proti Krki

Odigrana je bila še zadnja tekma 9.kroga 1.NLB lige. V koprski Areni Bonifika sta se pomerila domači Koper in novomeška Krka. Koprčanom šteje le zmaga, saj bi jih le-ta pripeljala med najboljših šest, novomeščani pa ne razmišljajo nič drugače. Z zmago bi se varno zasidrali na vrhu lestvice. Vsekakor smo lahko pričakovali trd boj za novi dve točki. Bosta ostali v Kopru ali bosta potovali v Novo mesto?


Tekmo so nekoliko boljše odprli domači rokometaši in že v 4.minuti povedli za dva zadetka, 3 : 1. Tokrat sta bila pri domačih odlično razpoložena Dani Zugan in Tilen Sokolič, ki sta v uvodnih minutah tekme povzročala kar nekaj preglavic novomeški obrambi. Vendar pa so se gostje hitro zbistrili in že v 11.minuti tekme izenačili. Za 5 : 5 je zadel Jernej Papež. Nekoliko v krču pa je bil v prvem polčasu danes tudi koprski najboljši strelec Nino Grzentič. V drugem delu polčasa, so imeli gostje lepo priložnost, da povedejo, saj sta bili na koprski strani izključena kar dva igralca istočasno. Vendar pa prednostih dveh igralcev več niso znali izkoristiti. Nadaljevala se je izenačena tekma, videli smo tudi nekaj vročekrvnosti. Na igrišču je zavrelo v 23.minuti, ko sta si “v lase skočila” Grega Krečič in Jan Bevec. Oba sta si prislužila tudi iziključitev. Ob polčasu je bil rezultat v Areni Bonifika 13 : 13.

V prvem delu drugega polčasa so nadzor nad samo igro prevzeli gostje. Svojo prednost zadetka so uspešno držali vse do 45.minute tekme, ko je Koprčanom ponovno uspelo povesti. Za 21 : 20 je zadel kapetan Žiga Smolnik. Gostje so Koprčane uspešno lovili vse do 49.minute tekme. Od takrat naprej pa se je tehtnica nekoliko bolj prevesila na koprsko stran. V 50.minuti so ob zadetku Nejca Planinca ponovno povedli za 2 zadetka, 24 : 22. Svojo minimalno prednost so uspešno držali vse do 55.minute tekme, ko jim je le to uspelo še povišati. Za 28 : 25 je zadel Marko Matijašević. Če danes vratarji niso bili ravno razpoloženi, to ne drži za Martina Kocjančiča, ki je v ključnih trenutkih tekme obranil kar nekaj odločilnih strelov. Končni rezultat v Areni Bonifika je bil 32 : 27.

V prvem polčasu je bil nekoliko v krču, v drugem pa se je popolnoma razigral in bil na koncu tudi najboljši strelec ekipe, Nino Grzentič, zadel je 9-krat. Martin Kocjančič je zbral 6 obramb, Mirza Haseljić in Thomas Postogna pa vsak po 2. Pri gostih je bil s prav tako 9 zadetki najuspešnejši Jernej Papež.

V naslednjem krogu čaka Koprčane gostovanje pri Dobovi, Novomeščani pa bodo gostili Celje Pivovarno Laško.

Martin Kocjančič, RD Koper: “Tekma je bila zelo zahtevna, sicer smo bili v drugem polčasu zelo izenačeni, ampak na koncu nam je vseeno uspelo iztržiti dve točki. V prvem delu tekme obramba ni pravilno delovala, tudi vratarji nismo bili razpoloženi, kar nas je stalo kar nekaj lahkih zadetkov. V drugem delu smo dobro stisnili v obrambi, obranili smo tudi nekaj pomembnih strelov, kar nam je tudi prineslo pozitiven rezultat.”

Jernej Papež, MRK Krka: “Koper je zasluženo zmaga, za kar jim tudi čestitam. Skozi celo tekmo so bili korak pred nami. Naša igra ni bila dobra ne v obrambi, ne v napadu, kar so Koprčani dobro izkoristili in zasluženo slavili.”

RD Koper : MRK Krka 32 : 27 (13 : 13)

RD Koper: Haseljić, Grzentič 9, Krečič 3, Matijašević 4, Konjevič, Kocjančič, Postogna, Smolnik 2(1), Sokolič 4, Guček, Zugan 3, Marić 4, Planinc 1, Stopar, Bratkovič 2

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 1(3)

MRK Krka: Rašo L. 3, Bevec, Didovič 4, Okleščen 3, Pršina 3, Tomić, Irman 2, Jakše 1, Klemenčič, Rašo D. 1, Batagelj, Papež 9(4), Kukman, Matko, Imperl, Florjančič 1

Trener: Mirko Skoko

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 4(5)

 

Pripravila: Manja Fišter

Komentarji