Po infarktni končnici v Velenju Trimo do točke

V 9. krogu so Trebanjci gostovali pri velenjskem Gorenju. Sodeč po lestvici, kjer so pred tekmo Velenjčani zasedali 3. mesto, Trebanjci pa 8., so bili domačini izrazit favorit. Spremljali smo zelo zanimivo srečanje, na katerem do konca ni bilo znano, kdo bo zmagovalec.


V prvem polčasu so sicer domačini začeli zelo razpoloženo. Že v 9. minuti je gostujoči trener Benjamin Teraš – pri rezultatu 6:2 za Gorenje – vzel minuto odmora, ki je Trebanjcem pomagala. V 16. minuti so gostje izenačili na 8:8. Do konca polčasa smo gledali igro gol za gol. Polčas se je končal z rezultatom 15:14 za Velenjčane.

Drugi del so bolje začeli Velenjčani, ki so v 6. minuti nadaljevanja povedli za 4 (20:16), a se je ponovila zgodba prvega polčasa. Gostje so v 45. minuti izenačili na 22:22. V 53. minuti so imeli Trebanjci priložnost za prvo vodstvo na tekmi, a je Emir Taletović ubranil strel iz 7-metrov Adamu Seferoviću.

Minuto pred koncem so po golu Aleksa Kavčiča Velenjčani povedli za gol (31:30). Teraš je vzel minuto odmora, v kateri je dal svojim varovancem napotke za zadnji napad, za katerega jim je ostalo 22 sekund. Iz levega krila je Miha Kotar izkoristil napako velenjske obrambe in priigral 7-metrovko za Trebnje. Žogo je v roke vzel Gal Cirar, ki je zadel in Trebanjci so se prešerno  veselili priigrane točke. Končni rezultat je bil 31:31.

Najboljši strelec srečanja je bil igralec Trima Trebnja Gal Cirar, ki je zadel 11 golov, medtem ko je pri domačinih največ golov (8) zadel Matic Verdinek.

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov
FOTO: FB – RK Trimo Trebnje

Komentarji