Krimovke nudile dober odpor favoriziranemu Gyōru

Pred rokometašicami Krima je bila danes zadnja domača tekma prvega dela lige prvakinj. Na gostovanje je prišel aktualni prvak najmočnejše lige v Evropi Gyōr. Krimovke so se zavedale, da jih čaka težka naloga, saj so nasprotnice letos še neporažene v vseh tekmovanjih. Prvi del tekme so domačinke odigrale v nihanju. Imele so nekaj črnih minut, ki so vplivale na končni rezultat. Prednost Madžark je bila prevelika, da bi Ljubljančanke pripravile presenečnje in Gyōr se veseli nove zmage.


Tekma se zagotov ni začela po željah Krimovk. Izkušene Madžarke so že v peti minuti srečanja vodile za štiri gole (0 : 4). Igra Ljubljančank ni bila na nivoju zato je moral svojo prvo minuto odmora vzeti domači strateg Uroš Bregar. Domačinke so delovale zaspano in brez energije. Po črni seriji v uvodnih minutah so v 7. minuti Krimovke prišle do prvega gola (1 : 5). V naslednjih minutah so se tigrice dvignile, začele zmanjševati zaostanek in prišle do le enega gola zaostanka. Na to je reagiral trener Gyōra in vzel svojo prvo minuto odmora. Po kratkem premoru pa so domačinke znova prešle v krizo, saj niso zadele vse od 20. do 30. minute. To se je poznalo na rezultatu in gostujoče rokometašice so na odmor odšle z zasluženo visoko prednostjo (10 : 16).

Drugi polčas pa so domačinke odprle nekoliko bolje. Rokometašice Gyōra so v napadu storile ogromno napak, kar so Krimovke znale izkoristiti in se spet nekoliko približale. Dobro razpoložena je bila tudi domača vratarka, kapetanka Miša Marinček Ribežl. V 41. minuti so se slovenske rokometašice približale že na 3 gole (17 : 20), a so Maržarke znova vzele vajeti v svoje roke in se zopet hitro oddaljile. V naslednji minuti so Krimovke storile kar 3 napake v napadu in prednost Gyōra se je le še povečevala. Do konca srečanja smo lahko spremljali veliko premoč Madžark, ki so s svojo širino in izkušnjami tekmo zanesljivo dobile. Najboljša strelka Krimovk je bila Nina Zulić, ki je zadela 5-krat.

LIGA PRVAKINJ, 5. KOLO, KODELJEVO
sobota, 10. november, ob 15.00
RK KRIM MERCATOR : GYŌRI AUDI ETO KC 23 : 32 (10 : 16)

Komentarji