Mirko Skoko: “Čaka nas šest težkih tekem, v nobeni nismo v vlogi favorita.”

Rokometaše novomeške Krke, ki so sezono začeli z zmago v Superpokalu, nato pa smo lahko videli že nekolikšen padec v sami igri, danes čaka izredno težko gostovanje pri Koprčanih.


Kot smo že omenili, so rokometaši Krke sezono začeli odlično. Zmaga v superpokalni tekmi proti favoriziranim Celjanom je novomeščanom prinesla nov zagon, ki pa ga v nadaljevanju sezone niso dobro izkoristili. Že na prvi tekmi sezone so v domači dvorani, v kateri je še vedno odmevala superpokalna zmaga, remizirali s trenutno prvouvrščeno Ribnico. Nato pa so se začele težave. Po zmagi nad državnimi prvaki in remijem z državnimi podprvaki so nas novomeščani malo razočarali. Že na drugi tekmi prvenstva so klonili proti velenjskemu Gorenju, nato pa še proti trebanjskemu Trimu. Na naslednji tekmi, konec spetembra, pa jim je končno uspelo zabeležiti dve točki. Ampak tokrat zgolj za las, le za gol so bili boljši od Dolanov. Potem pa se je začel rahel vzpon po lestvici. Že v 5.krogu so premagali ekipo SVIŠa, sledil je poraz nad Loko, v prejšnem krogu pa so prekinili dobovski niz zmag. Torej, 4 zmage, 1 remi in 3 porazi. Krka trenutno zaseda 5.mesto lestvice (s tekmo manj za četrtouvrščenim Mariborom zaostaja za dve točki) in ima 9 točk.

V nadaljevanju pa jih čaka kar nekaj težkih tekem. Že danes se bodo pomerili s sedmouvrčenim Koprom, do konca meseca pa jih čaka še domača tekma proti Celju Pivovarni Laško, gostovanje pri mariborskem Braniku, veseli december pa bodo začeli v gosteh pri Riko Ribnici. Torej, štiri težke tekme, od tega kar tri v gosteh. Nič kaj prijeten zaključek meseca za novomeško Krko.

Pred današnjo tekmo v Kopru pa je nekaj besed novinarjem namenil tudi novomeški strateg Mirko Skoko: “Pred nami je dokaj naporno obdobje. Sledi šest tekem, od katerih bomo štiri odigrali v gosteh in lahko rečem, da na nobeni nismo v vlogi favorita. A po drugi strani za vstop v play off nujno potrebujemo točke s tekem naših neposrednih tekmecev. Ena takih je tudi ekipa Kopra, h kateri odhajamo v tem kolu. Koprčani so se s prihodom Uroša Rapotca na mesto trenerja vrnili v zmagovalni ritem, vrnila se jim je samozavest. Naša ekipa je končno brez hujših zdravstvenih težav, na treningih smo kompletni in fantje pridno trenirajo. Lahko rečem, da tudi mi počasi stopnjujemo formo. Zavedamo se, da nas na Primorskem čaka težka tekma in verjamem, da se lahko iz Kopra vrnemo z obema točkama”.

Novomeščanom ne preostane drugega kot zmaga, vendar pa so tudi Koprčani izredno motivirani in tudi sami ciljajo na zmago, saj bi jih le-ta zavihtela med top 6 na lestvici 1.NLB lige.

Pripravila: Manja Fišter

FOTO:  MRK Krka

Komentarji