Ribničani brez težav preko Dolanov

Včeraj smo si ogledali še drugo tekmo 9.kroga 1.NLB lige. V Ribnici sta se pomerila domača ekipa Rika in gostje iz Dola pri Hrastniku. Vsekakor je v dvoboju zmagovalec že znan, ampak so tudi Dolani v zadnjem krogu, ko so v domači dvorani remizirali z mariborskim Branikom, pokazali, da se bodo še naprej poskušali boriti za obstanek v ligi. Vendar pa Ribničani do sedaj večjih težav niso imeli. Vknjižili so že 7 zmag in 2 remija.


Tekmo so odlično začeli domači rokometaši. Gostje so do prvega zadetka prišli šele v 5.minuti tekme, ko je za 3 : 1 zadel Domen Hribšek. V naslednji minuti tekme so gostitelji vodili že za 4 zadetke, za 5 : 1 je zadel David Kovačič. Tekma se je nadaljevala s popolnim vodstvom domače ekipe. Ekipi sta si sicer izmenjavali gole, ampak so Ribničani uspešno držali svojo prednost 3 ali 4 zadetkov. Proti koncu polčasa pa smo videli kar nekaj nepotrebnih napak in zapravljenih napadov obeh ekip. Ribničani so napake gostov znali odlično izkoristiti in so na odmor odšli s kar 6 zadetki prednosti. Ob polčasu je bil rezultat 17 : 11.

Tudi drugi polčas so odločno začeli domači rokometaši. V 37-minuti tekme so svojo prednost povišali na 7 zadetkov, 19 : 12. Gostje se niso več znali upreti izkušenejšim Ribničanom. Sicer so odigrali borbeno, ampak so v napadu naredili kar nekaj nepotrebnih napak in izgubili preveč žog. Ribničani so uspešno nadigravali Dolane ter svojo prednost samo še poviševali. Na koncu tekme so Ribničani zabeležili še eno zmago in dve točki sta ostali doma. Končni rezultat je bil 32 : 25.

Pri domačih je bil najbolj natančen Risto Vujačić, ki je zadel 8-krat, Neboljša Bojić je zbral 12 obramb. Pri gostih je bil s 6 zadetki najbolj natančen Luka Koprivc.

V naslednjem krogu Ribničane čaka gostovanje pri SVIŠu iz Ivančne Gorice, Dolani pa bodo v domači dvorani gostili velenjske ose.

 

RD Riko Ribnica : RK Dol TKI Hrastnik 32 : 25 (17 : 11)

RD Riko Ribnica: Bojić, Strmljan 4, Horvat 5, Vujačić 8, Glavan, Žagar 1, Knavs 2, Lešek 2, Nosan B. 1, Klarič, Kovačič 3, Pucelj 2, Tomšič, Nosan M. 1, Setnikar 3, Košmrlj

Trener: Siniša Markota

Izključitve: 12minut

7-metrovke: /

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Brilej 4(1), Ajdari 1, Grušovnik 3, Pintar 1, Bauerheim 3, Gospodarič 1, Hribšek 2, Ramič 2, Ribič, Simončič 2(1), Nunčič, Cigler, Koprivc 6(1)

Trener: Aleš Sirk

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 3(5)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: Matia Ščukovt

Komentarji