V KOPER PRIHAJA MATEVŽ ŽAGAR

Koprsko izbrano vrsto bo v naslednji sezoni okrepil 20.letni, Matevž Žagar, ki je do sedaj brani barve ŠD Mokerc-KIGa. Na poziciji levega zunanjega igralca bo delal družbo Janezu Gučku (ki je s klubom že podaljšal še za naslednji dve sezoni).


Žagar je svojo rokometno pot začel že v osnovni šoli, nato pa nadaljeval pri domačem rokometnem klubu. Kot pravi tudi sam se najbolj znajde na mestu organizatorja igre: “Rad igram hitro igro in vedno do zadnje minute.” V tekoči sezoni je za Mokerc-KIG odigral že 25 tekem in zadel kar 110-krat.

V naslednji sezoni pa bo branil barve našega kluba. “Trener Uroš me je poklical in razložil kaj namerava in kaj pričakuje od mene. Ponujena in predstavljena priložnost mi je bila všeč, saj menim, da je to dobra priložnost za napredovanje in odločitev je bila lahka. Navijačem lahko obljubim, da bom na vsaki tekmi dal vse od sebe, saj bomo le tako prišli do zastavljenih ciljev,” je o svojem prihodu na Primorsko dodal Žagar, s klubom pa je sklenil triletno pogodbo.

Žagar se bo fantom pridružil v začetku naslednje sezone in skupaj bomo začeli graditi novo zgodbo o uspehu.

Osebna izkaznica
Ime in Priimek: Matevž Žagar
Pozicija igranja: levi zunanji igralec
Datum rojstva: 12.06.1999
Višina: 186cm
Teža: 83kg
Številka dresa: 5
Dosedanji klubi: ŠD Mokerc-KIG

Vir in foto:  RD Koper

Komentarji