V potresu v Turčiji pokopalo tudi reprezentančnega kapetana

Število smrtnih žrtev, ki je posledica potresa v Siriji in Turčiji (7.2.2023),  raste proti 40 000. Nedavno so turške oblasti potrdile smrt kapetana turške rokometne reprezentance Cemala Kütahya. Našle so ga skupaj z njegovim petletnim sinom Cinarjem. 32-letnik je bil član turškega kluba Hatay Büyükehir Belediyespor. 


Poleg že omenjenih pa sta še vedno pogrešani rokometaševa noseča žena Pelin in njena mati Nurten Mutlu, ki naj bi bile v času nesreče v isti zgradbi kot mož in sin.

Desni zunanji je v domačem prvenstvu zabeležil 14 zmag in en remi, kar njegov klub uvršča na vrh lestvice. Rajni desni zunanji je svojo odličnost prikazal tudi na rokometu na mivki. Na EHF EURO 2021 na mivki je s 151 točkami namreč bil najboljši strelec prvenstva, Turčija pa je takrat zasedla 15. mesto.

Turška rokometna zveza: “Z globoko žalostjo smo izvedeli za smrt Cemala Kütahye, kapetana naše nacionalne moške rokometne reprezentance, in njegovega sina Cinarja Kütahye, ki sta bila pokopana pod ruševinami hiše, v kateri sta živela v mestu Antakya.”

 

VIR: 24ur

Komentarji