V predzadnjem kolu lige NLB se bo kresalo v boju za četrto mesto


class="news-detail-title">Naslov prvaka je Celje Pivovarna Laško osvojilo v prejšnjem krogu, sedaj pa bo v ospredju boj za Evropo. Maribor Branik ima na četrtem mestu dve točki prednosti in bo gostil petouvrščeni Koper.
LIGA NLB, 9. KOLO
 
Sobota, 25. maja 2019, ob 20.00:
URBANSCAPE LOKA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO
Robert Beguš, trener Urbanscape Loke:
“V imenu RD Urbanscape Loka in jaz osebno čestitam RK CPL za osvojeni naslov v prvenstvu. Tekma proti prvakom bo predzadnja v letošnji sezoni in zadnja pred domačim občinstvom, zato vabim gledalce, da pridejo v čim večjem številu.”
 
Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:
“Čaka nas nekoliko specifična tekma, saj smo se v sredo veselili naslova državnih prvakov. A ne glede na naslov je seveda naša želja obe preostali tekmi dobiti, razmišljamo pa tudi, da bomo več priložnosti ponudili mladim igralcem, ki bodo v prihodnje prevzemali vse pomembnejše vloge. Zavedamo se, da nas v Škofji Loki čaka zahtevna naloga, vsi letošnji obračuni z njimi so bili dolgo odprti, v pripravah pred sezono pa je Loka doma, kjer je še posebej nevarna, našo ekipo tudi premagala. Vse to so seveda opozorila, da bo potreben pravi pristop, takšen, kot smo ga pokazali na zadnjih tekmah.”
Ob 20.30:
GORENJE VELENJE : RIKO RIBNICA
Vlado Matanović, igralec Gorenja Velenja:
“Vemo, da nas v soboto čaka izjemno težko delo. Ni več skrivnost, da v naši ekipi na zadnjih tekmah manjkajo pomembni igralci. Vemo, kakšno igro gojijo Ribničani, boriti se bomo morali do zadnjega atoma moči. Oboji se zavedamo, kaj nosi ta tekma. Nenazadnje je odločilna tekma za osvojitev 2. mesta, v primeru naše zmage je prvenstvo namreč že odločeno. Kot na vsaki tekmi te sezone, bomo na igrišču pustili srce in svoj maksimum. Zadnja domača tekma sezone prav zagotovo nosi poseben naboj, še bolj, če dejansko tudi o čem odloča. Zato prijazno vabim vse navijače v dvorano, da nas še zadnjič letos podprejo in ponesejo do dobrega rezultata.”
 
Mark Klarič, vratar Rika Ribnice:
“Do konca prvenstva sta preostali le še dve tekmi. Mislim, da smo v letošnji sezoni naredili več, kot so bila pričakovanja na samem začetku. Še vedno smo v igri za 2. mesto, vendar se zavedamo, da bo treba za zmago v Velenju verjetno odigrati najboljšo tekmo v sezoni. Tja odhajamo motivirani, saj so Velenjačni poleg Ormoža edina ekipa, ki je letos še nismo uspeli premagati. Bo pa sigurno zelo težko.”
Nedelja, 26. maja 2019, ob 19.30:
MARIBOR BRANIK : KOPER
 
Marko Šibila, trener Maribora Branika:
“Naš cilj je zmaga. Tekma v Škofji Loki se nam ni posrečila in verjamem, da se bodo fantje v teh dneh zbrali in to odmislili ter v nedeljo popravili nekaj napak, ki so jih storili proti Loki. Končno 4. mesto je lep dosežek, ki ga vsi zelo želimo in prepričam sem, da premoremo dovolj kakovosti, da to pred domačimi navijači lahko obranimo. Vse je v naših rokah in želim si pravega rokometnega obračuna.”
Janez Guček, igralec Kopra: 
“Čaka nas najpomembnejša tekma sezone in želja po zmagi sploh ni vprašljiva. Ne bomo preveč razmišljali o preteklih tekmah in sezoni na sploh, ampak gremo v tekmo samo z enim ciljem, in ta je, da zmagamo in si zagotovimo svoje mesto v Evropi. Lahko nam je vzpodbudno to, da smo na zadnji tekmi v koprski Bonifiki proti Mariboru pokaali odlično igro in odigrali dobro tekmo. Predvsem pa si tudi želimo popraviti vtis zadnjih nekaj tekem, kjer nismo bili najbolj zadovoljni s pristopom in samim rezultatom.”
Komentarji