Točka Velenjčanov dovolj za slavje v domači dvorani

Velenjski rokometaši so včeraj na predzadnjem krogu končnice za prvaka lige NLB odigrali zadnjo domačo tekmo v letošnji sezoni. Nasproti so jim stali rokometaši Ribnice, ki so bili neposredni konkurent za osvojitev drugega mesta. Na koncu tekme sta si ekipi razdelili točke, kar je bilo dovolj za slavje osvojenega drugega mesta Velenja v letošnji sezoni državnega prvenstva.


Začetek tekme ni bil po želji oslabljenih Velenjčanov. Ribničani so s svojo agresivno obrambo in razpoloženim vratarjem povzročali obilo težav domačim v napadu. V 8. minuti so Velenjčani z golom Vlada Matanovića rezultat uspeli izenačiti, nato pa so gostje z delnim rezultatom 3 : 0 ustvarili razliko treh golov. Obramba domačih je bila premalo agresivna, nasprotnik pa je dosegal lahke zadetke. V 17. minuti so se domači približali na gol zaostanka, a so gostje zaradi neizkoriščenih priložnosti Velenja in težav v napadu prvi polčas dobili z 13 : 15.

Drugi del so bolje začeli domači rokometaši. Velenje je z delnim rezultatom 3 : 0 po golu Aleksa Kavčiča v 36. minuti povedlo s +1 (16 : 15). Obramba domače ekipe se je prebudila in v velenjski dvorani se je obetala zanimiva konlnica. Gostje v napadu niso delovali več tako suvereno kot v prvem delu srečanja. Po četrti obrambi domačega vratarja Miljana Vujovića in zadetku Matanovića so velenjske ose prvič na tekmi v 52. minuti srečanja vodile s +2 (23:21). Sledila je napeta končnica, ekipi pa sta se na koncu razšli pri rezultatu 26:26.

9. krog končnice za prvaka (Liga NLB), 25. maj, 20.30 (Velenje):
GORENJE VELENJE : RIKO RIBNICA 26 : 26 (13 : 15)

FOTO: Rok Jošt/RK Gorenje Velenje

Komentarji