Razbremenjeni Celjani ob točko proti Loki

Rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki so v sredo že osvojili naslov državnih prvakov, so v 9. krogu končnice Lige NLB za prvaka gostovali pri Urbanscape Loki.


Podobno kot je bilo na vseh letošnjih medsebojnih obračunih, je bil tudi tokratni precej izenačen. Celjani so sicer visoko vodili, na koncu pa sta se ekipi razšli brez zmagovalca. Celjani, ki so v Škofjo Loko pripotovali kot državni prvaki, se v srečanje vstopili z organizatorjem igre Makucem, slednji je bil v prejšnjem krogu proglašen za igralca kroga, ter s Kodrinom, Šarcem, Vujovićem, Jurečičem, Horženom in v vratih z domačinom v svojih vratih, Panjtarjem. Začeli so dobro, a delali malce preveč napak (izgubljene žoge, zgrešen strel s sedmih metrov), kar so domači izkoristili ter povedli s 3:1. Vodstvo ni trajalo dolgo, Celjani so hitro izenačili in tam do polovice prvega dela smo spremljali izenačen dvoboj, ko je vodila zdaj ena, zdaj druga ekipa. Sledilo je nekaj smole gostov, ko je Vujović dvakrat stresel okvir vrat, nekaj obramb pa je dodal iz Celja posojeni Dobaj.

V le nekaj minutah je uspelo domačim to kaznovati še enkrat, tako, da so prišli do prednosti 11:7 (21. minuta), čemur je sledila še izključitev Rakite pri gostih. A ti so obdržali mirne živce ter tudi z igralcem manj zadevali, do zaključka polčasa pa so z delnim rezultatom 1:6, rezultat preobrnili ter na odmor odšli z zadetkom prednosti. Celjani so odlično igrali tudi v nadaljevanju, kaznovali domače napake in hitro višali prednost. Do 42. minute, ko je dvakrat zapored zadel Vujović, so si priigrali že sedem zadetkov prednosti (14:21), po minuti odmora domačega trenerja pa popustili, oziroma jim je popustila zbranost. Z dvema izgubljenima žogama ter dvema obrambama Dobaja, so se domači približali, ob izključitvi Vujovića celo na samo zadetek razlike (20:21, 47. minuta). Deset minut pred koncem je Loka izenačila, nakar so celjski rokometaši le uspeli nekajkrat zadeti. A uspešni so bili na drugi strani tudi borbeni domači igralci, ki so v končnici celo povedli, a se je na koncu končalo z delitvijo točk.

Pred Celjani je sedaj le še zaključno dejanje, domači derbi, ko se bodo v petek, 31. maja, ob 20.15h v dvorani Zlatorog pomerili z ekipo Gorenja Velenje. Celjani bodo na tekmi, ko se bodo poslovili tudi od osmerice igralcev, seveda želeli maščevati pokalni poraz ter se na najlepši način, posloviti od sezone, ki ga bodo sklenili z druženjem z navijači na igrišču Zlatoroga.

RD Urbanscape Loka : RK Celje Pivovarna Laško  27:27  (12:13)

Dvorana Poden, 250 gledalcev, sodnika: Backovič, Palackovič

RD Urbanscape Loka: Dobaj 7/1 obramb, Juričan; Vrbinc M. 2, Gartner, Dolenc 1, Jamnik 5/3, Jesenko M., Bradeško 4, Mali, Jeseničnik, Pipp M. 5, Bergant 2, Jesenko A. 5, Bogdanič-Jenko 1, Plestenjak, Marinovič 2; trener: Robert Beguš

Izključitve: 12 min

7-metrovke: 3/3

RK Celje Pivovarna LaškoGaberšek, Pantjar 7 obramb; Vujović 3, Jurečič 2, Malus, Kljun, Rakita,  Ovniček 1, Marguč 4/3, Šarac 3, Accambray, Kodrin 6, Horžen 7, Makuc 1, Anić, Blagotinšek; trener: Tomaž Ocvirk

Izključitve: 8 min

7-metrovke: 3/4

Komentarji