Krka na zadnji domači tekmi razbila Ormož

Prva tekma 9. kroga lige za obstanek nam je postregla s tekmo med MRK Krka ter RK Jeruzalem Ormož. Ormožani so v Novo mesto prišli z pomlajeno ekipo, saj tekma ni odločala več o ničemer.


Domačini so si hitro po dveh golih Gregata Okleščna povedli s 3 goli razlike (5:2). Gostje se navkljub mladosti niso predali in so rezultat hitro izenačili (7:7).  Krkaši so v zadnjem delu prvega polčasa s tremi zaporednimi goli Ormožanom zopet ušli na 3 zadetke prednosti (12:9). Razliko treh golov so obdržali vse do konca polčasa in tako na odmor odšli z rezultatom 13:10.

Rokometaši Ormoža so v prvih 10. minutah drugega polčasa še nekako uspeli držati stik z domačini nato pa se je pokazalo pomanjkanje izkušenj pri Ormožanih. Rokometaši Krke so naredili delni izid 8:0 ter povedli z 12 goli prednosti (28:16) in tako je bilo dvomov o zmagovalcu konec. Prednost 12 zadetkov so Krkaši ohranili do konca in slavili z rezultatom 30:18.

Rokometaši Krke so tako na zadnji domači tekmi suvereno odpravili Ormožane. Za nekatere rokometaše Krke je bila to zadnja tekma v novomeškem dresu.

Najboljši strelec domačega moštva je bil s 7 goli Luka Florjančič, s 5 zadetki sta mu sledila dva rokometaša, ki se poslavljata od Krke in to sta Leon Rašo ter Grega Okleščen. Za goste je bil najučinkovitejši Bojan Čudič s 7 goli. Z 3 zadetki se mu je najbolj uspel približati Gašper Hebar.

KRKA : JERUZALEM ORMOŽ  30:18 (13:10)
Florjančič 7, Rašo in Okleščen 5; Čudič 7, Hebar 3

Foto: MRK Krka

Komentarji