Trebanjci na zadnji domači tekmi potrdili prvo mesto v končnici

Za ekipo RK SVIŠ Ivančna Gorica je padel zastor nad domačimi tekmami lige NLB v tej in naslednji sezoni, saj so varovanci trenerja Aleksandra Polaka odigrali še zadnjo tekmi v domači dvorani. Gostili so RK Trimo Trebnje, ki je z zmago potrdilo 1. mesto v skupini za obstanek. 


Vlogo favorita so Trebanjci pokazali že takoj od začetka srečanja. Ni jih spravila iz tira niti hitra izključitev (rdeč karton) vratarja Žige Urbiča (v 10. minuti). Slednjega je nadomestil Urh Brana, ki je do konca srečanja zbral 15 obramb in bil med zaslužnejšimi za poraz domačih igralcev. Trebanjci so si do polčasa nabrali 5 zadetkov prednosti in na odmor odšli pri rezultatu 10:15.

V drugem polčasu so se Ivančani borili še naprej in po 13 minutah nadaljevanja zaostanek znižali na samo dva zadetka (19:21). A je trener gostov, Benjamin Teraš, z minuto odmora zbudil svoje fante, ki so Ivanškim rokometašem ponovno pobegnili na varno razliko. Prednost so postopoma višali in tako dvoboj dobili z rezultatom 26:37.

Prvi strelec SVIŠ-a je bil ponovno kapetan Simon Stopar (7 zadetkov), drugi strelec pa je bil tokrat mladi Domen Košir (4 zadetke). Pri Trebanjcih je bil največkrat uspešen Tobias Cvetko s 6 zadetki, sledil pa mu je Gal Cirar s 5 zadetki.

Liga NLB, liga za obstanek, 9. krog
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Trimo Trebnje 26:33 (10:15)
Ivančna Gorica, športna dvorana OŠ Stična, 270 gledalcev, sodnika Jože Humek in Rok Škvarč


SVIŠ: Škorc (3 obrambe), Vencelj (2 obrambi), Struna (2 obrambi); Tekavec, Knez 3, Zafran 1, Fink 3, Tekavčič 2, Stopar 7, Matej Košir 2, Pirnat 3,  Bregar, A. Kutnar, Krabonja 1,  Zaletelj 1, D. Košir 4

Trimo: Urbič (3 obrambe), Brana (15 obramb); Cvetko 6, Matic Kotar 1, Seferovič 3, Dobovičnik, Sašek 1, Miha Kotar 3, Marko Kotar 3, Udovič 3, Redek 1, Bojanič 3, Grbič 4, Horžen 1, Grandovec 1, Cirar 5


Sedemmetrovke:  SVIŠ 2 (4), Trimo 5 (7)

Izključitve: SVIŠ 2 min; Trimo 6 min

FOTO: Dominik Pekeč / RK Trimo Trebnje

Komentarji