Izidor Hotko iz Dobove zaključil rokometno kariero

Včerajšnja domača tekma Dobove proti Dolu je imela poseben naboj, saj je nekdanji kapetan Dobove Izidor Hotko odigral zadnjo uradno tekmo pred domačim občinstvom. Zmaga nad Dolom je bila posvečena prav njemu, ki se je po 27 letih igralne rokometne kariere odločil športne copate obesiti na klin.


Matični klub levokrilnega igralca je prav Dobova, medtem ko je v sezonah od 2007 do 2013 igral pri prvoligaški Krki iz Novega mesta. Po čustvenem slovesu od domačih navijačev, je 34-letni Hotko povedal naslednje: “Po 27. letih je težko kar na enkrat nehati. Vendar pa so v življenju prioriteto dobile druge stvari in tako zaključujem eno poglavje ter začenjam novega. Z rokometom se bom še srečeval vendar na drugih področjih. Zahvalil bi se svoji ekipi, klubu in našim navijačem za vso podporo.”

V znak spoštovanja in zahvalo sta oba trenerja in sodnika v 55. minuti vzela minuto odmora, da se mu je z velikim aplavzem poklonila celotna dvorana, soigralci in uprava kluba. Ganljivi trenutek, ki si ga bodo zagotovo zapomnili tako on kot tudi vsi navijači in ostali člani Dobove.

FOTO: MRD Dobova

Komentarji