Dobova odpravila oslabljeni Dol

V 9. krogu lige za obstanek sta se v športni dvorani v Dobovi pomerili ekipi MRD Dobove ter RK DOL TKI Hrastnik. Od domačih gledalcev se je poslovil domači kapetan Izidor Hotko, ki zaključuje svojo kariero (Več TUKAJ).


Dolani so kljub zdesetkani ekipi tekmo začeli v koraku z domačini, saj jim niso dovolili, da bi se odlepili. Nobena izmed ekip si v prvem polčasu ni priigrala več kot gola prednosti menjave v vodstvu pa so bile konstantne. Slabša igra v obrambi nam je že v prvem polčasu dala vedeti, da bomo spremljali tekmo s velikim številom zadetkov. Prvi polčas se je tako končal z neodločenim rezultatom 19:19.

Začetek drugega polčasa je nakazoval, da bi lahko spremljali igro podobno prvemu. Nato pa so Dobovčani izkoristili daljšo klop ter začeli delati razliko nad Dolani. V 42. minuti so po dveh zadetkih Denis Zavodnika ter enem Domna Novaka gostom ušli na 4 gole prednosti (27:23). Dolani se sicer v kakšnem večjem rezultatskem zaostanku niso znašli in so nekako z Dobovčani igrali zelo izenačeno. Najvišjo prednost so si domači rokometaši priigrali v 52. minuti tekme, ko so po golu Doriana Markušić  povedli z 7 zadetki (36:29). Tekma se je končala z gladko zmago domačinov, ki so slavili z rezultatom 38:33. Tako so se Dobovčani na najlepši možen način poslovili od domačih gledalcev.

Pri domačinih je bil strelsko najbolj razpoložen Domen Novak, ki je zadel 8-krat, sledil mu je Denis Zavodnik, ki je prispeval 6 golov. Pri gostih je z 12 zadetki izstopal Klemen Brilej, 7-krat je nasprotnikovo mrežo zatresel Kristjan Simončič.

DOBOVA : DOL TKI HRASTNIK  38:33 (19:19)
Novak 8, Zavodnik 6; Brilej 12, Simončič 7

Foto: MRD Dobova

Komentarji