V središču Celja odštevalnik do začetka EP za ženske

Na prav poseben dan, dan žena, so v Celju razkrili poseben odštevalnik. Ta prikazuje dneve do največjega ženskega športnega dogodka v zgodovini Slovenije, rokometnega evropskega prvenstva.


Do začetka evropskega rokometnega prvenstva za ženske nas loči 240 dni. Izbor dneva razkritja ni bil naključen. Mednarodni dan žena namreč sovpada z opolnomočenjem žensk v športu, kar bo tudi ena od glavnih tem, povezanih z omenjenim tekmovanjem, ki ga bo Slovenija gostila skupaj s Severno Makedonijo in Črno goro.

 

“Izjemno smo ponosni, da nam je bila zaupana soorganizacija evropskega prvenstva. Ko smo skupaj z ekipo razmišljali, kaj bi športnemu dogodku dodali, smo zastavili dva stebra – trajnostni razvoj ter opolnomočenje žensk in to ne le v športu, pač pa tudi nasploh. Izredno smo veseli, da smo poleg uspeli privabiti tudi 17 uspešnih dam , ki ustvarjajo in gradijo boljši svet na svojih področjih,” je v nagovoru na ambasadorke letošnjega tekmovanja opomnil Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije in častni predsednik organizacijskega odbora evropskega prvenstva.

 

Prvi odštevalnik se nahaja na Krekovem trgu v središču Celja. To bo novembra gostilo eno izmed štirih skupin prvega dela tekmovanja, v kateri bo nastopala tudi slovenska izbrana vrsta. V aprilu bo podoben odštevalnik prejela tudi Ljubljana, ki bo poleg skupine prvega dela gostila tudi polovico ekip, ki se bodo prebile v drugi del ter vse dvoboje končnice. Z odštevalnikoma želijo organizatorji še dodatno opozoriti na bližajoči se veledogodek za slovenski ženski šport.

 

VIR/FOTO: ROKOMETNA ZVEZA SLOVENIJE

Komentarji