V Trebnjem kljub izpolnjenim ciljem do velikih sprememb?

Na začetku te sezone je v Trebnjem zadišalo po pomladi. Rokometni pomladi. Člansko ekipo je takrat prevzel mlad, ambiciozen in zelo uspešen trener – Benjamin Teraš. V preteklosti je že pustil velik pečat v dolenjskem in slovenskem rokometu. Bil je v štabu kadetske reprezentance – pomočnik selektorju Janiju Klemenčiču, njegov  največji uspeh je srebro na SP 2015 z Malusom, Jancem, Kastelicem …


S Trebanjci je dobro delal skozi sezono. Preboj v boj za ligo prvaka mu je ušel skozi šivankino uho. Te dni pa iz Dolenjske prihajajo čudna sporočila, zato smo ga kontaktirali. 

Zanimal nas je komentar ob sporočilu, da po koncu te sezone zapušča klub. Kakšen je njegov pogled oziroma ali so bili cilji letos uresničeni? Kakšne načrte ima Teraš za naprej?

Benjamin Teraš: “Glede na potek sezone in napredek, ki ga je ekipa v tekoči sezoni prikazala moram reči da sem pričakoval, da bomo dobro delo nadaljevali skupaj tudi v naslednji sezoni. V začetku sezone je bila ekipa popolnoma prevetrena, priključenih je bilo veliko mladih igralcev. S trudom vseh so fantje napredovali tako individualno in ekipno, prikazali smo vrsto dobrih tekem in s tem po mojem mnenju dosegli zastavljen cilj pred sezono – zanesljiv obstanek in razvijanje mladih igralcev. Glede na predstave, ki smo jih skozi sezono prikazali pa so tudi pričakovanja narasla in uvrstitev v zgornji del smo zgrešili za las. Igralci so postali zanimivi tudi za največje slovenske klube, navijači nas zvesto podpirajo, kar kaže na to da delamo v pravo smer.” 

“Najprej želim z ekipo Trebnjega prikazati čimveč dobrih predstav do konca prvenstva in doseči čimveč zmag, kajti navijači in fantje si to zaslužijo. Potem pa kratek oddih in iskanje novih priložnosti,” se je vprašanju o razhodu s klubom izmaknil Teraš.

Vsak proces prenove kluba potrebuje svoj čas in je dolgotrajno delo. Ali bodo v Trebnjem potrpežljivi in obdržali strokovnjaka, ali pa se bodo odločili za spremembo na trenerskem mestu bomo izvedeli v prihodnjih dneh. 

Avtorica: Dragana Jusupović

Komentarji