Francija: Rokometna infrastruktura za vrtoglavih 41 mio €

Francoska rokometna zveza je v sodelovanju z državo in lokalnimi oblastmi lansko leto zgradila svoj novi dom, v reden je 41 mio eur.


V novem francoskem rokometnem domu sta dve rokometni dvorani, fitness center, savna z bazeni, hotel s 160 posteljami, rokometni muzej, konferenčne dvorane, pisarne, restavracije, medicinski center, skladišča ter vse ostalo, kar potrebuje uspešna rokometna zveza pri svojem delu.

Rokometna zveza Francije ima 500.000 registriranih rokometašic in rokometašev, 3300 klubov in 48 regionalnih rokometnih centrov, v katerih trenira 1000 perspektivnih igralk in igralcev starih od 14-17 let. Njihov razvoj financira država. Letni proračun francoske rokometne zveze, v kateri je zaposlenih 160 ljudi, je 21 mio eur.

So prva in do zdaj edina država na svetu, ki na vseh tekmah v delo organizirano vključujejo rokometne prostovoljce in entuziaste, ki jim je ta šport pri srcu. Poleg obveznega zavarovanja, oblačil, hrane in vseh ostalih stvari, ki prostovoljcu po mednarodni zakonodaji pripadajo, so tudi edina država na svetu, ki jim za vsako uro opravljenega prostovoljnega dela dajo simbolično denarno nadomestilo, ki ni obdavčljiv prihodek, saj gre za delo v dobro skupnosti.

Spodaj si v fotogaleriji poglejte, kako izgleda poslopje, vredno 41 mio evrov. 

Komentarji