Jeruzalemčani do zmage v končnici za obstanek

Na tekmi drugega kroga končnice za obstanek lige NLB smo spremljali dvoboj med Dolom iz Hrastnika in Ormožem. V dvorani Dolanka so petouvrščeni Dolani gostili Ormožane, ki trenutno na lestvici v končnici za obstanek zasedajo tretje mesto. Tekmo, ki bi obema ekipama prinesla veliko, so zanesljivo dobili gostje iz Ormoža. Ormožani za drugouvrščeno Krko zaostajajo le še točko, a imajo Ormožani dve odigrani tekmi več.


V dvorani Dolanka smo lahko videli izenačen začetek tekme. Tekmo so z golom Klemna Brileja dobro začeli Dolani, ki so prvih deset minut igrali odlično. V 12. minuti so gostje prišli do prvega vodstva na tekmi (3 : 4), ko je zadel Rok Žuran. Domačini so uspeli izenačevati, a so Vinarji v 19. minuti prvič povedli s +2. Prvi polčas so z 11 : 14 dobili gostje.

Drugi polčas so z golom začeli Ormožani, ki so takoj povedli z +4. Sledilo je nekaj izenačenih minut, gostje pa so svojo najvišjo prednost na tekmi dosegli v 51. minuti, ko so z golom Gregorja Ocvirka povedli za 5 golov. Do konca tekme so nemočni Dolani rezultat znižali na 24 : 28. Najboljši strelec tekme je bil igralec Dola Klemen Brilej, ki je zadel 8-krat.

2. KROG KONČNICE ZA OBSTANEK

Sreda, 27. marca, Dolanka
RK DOL TKI HRASTNIK : RK JERUZALEM ORMOŽ 24 : 28 (11 : 14)

FOTO: RK Dol TKI Hrastnik Facebook

Komentarji