Bivši slovenski bombarder prevzel avstrijsko reprezentanco

Drugi najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance (697 zadetkov na 181 tekmah), takoj za Luko Žvižejem, Aleš Pajovič zadnja leta nastopa v avstrijski ligi. V sezoni 2015/16 je pri HSG Grazu imel poleg igralske tudi vlogo trenerja. Klub je popeljal do izjemnih uspehov, iz druge lige so se uvrstili v prvo, kjer trenutno zasedajo četrto mesto. Njegovo dobro delo z igralci so opazili pri avstrijski zvezi in mu ponudili mesto selektorja, ki ga je z veseljem sprejel.


Pred Pajovičem ni lahka naloga, saj ga že 11. in 14. aprila čakata tekmi z evropskimi prvaki Španci. Avstrija bo sicer gostila evropsko prvenstvo 2020, ki bo potekalo še na Švedskem in Norveškem. Bum bum Pajo bo avstrijo prevzel po neuspešnem nastopu na svetovnem prvenstvu v Nemčiji in na Danskem. V skupini C so Avstrijci zasedli peto mesto, zaostali so za prvaki Danci, Norvežani, Tunizijci in Čilom, premagali pa so varovance Borisa Denića iz Savdske Arabije.

Pajovič velja za enega izmed najboljših slovenskih rokometašev vseh časov. V njegovi bogati karieri je nastopal za vrhunske klube kot so Celje Pivovarna Laško, BM Ciudad Real in THW Kiel. Za slovensko reprezentanco je nastopil na olimpijskih igrah 2000 in 2004. Bil je tudi član srebrne reprezentance na Evropskem prvenstvu 2004 v Sloveniji. Zadnjič je za slovensko izbrano vrsto igral na EP 2010.

V svojem reprezentančnem času je bil najboljši strelec ekipe za katero je v 181 nastopih dosegel 697 zadetkov. To število golov je bilo dolgo časa tudi strelski rekord reprezentance vse do januarja 2016, ko ga je prehitel Luka Žvižej.

Komentarji