V uvodni tekmi Danke premočne za naše

Slovenska ženska članska reprezentanca je odigrala prvo tekmo letošnjega evropskega prvenstva. Otvoritvena tekma je prinašala težko tekmo, saj je na nasprotni strani stala domača reprezentanca Danske. Slovenke so bile v prvem polčasu blizu, v drugem pa preveč zaostale in na koncu izgubile s 23-30


Slovenke so bile tiste, ki so v tekmo vstopile bolje, saj so preko zadetkov Nataše Ljepoje in Ane Gros prevzele uvodno vodstvo z 1-0 in 2-1. V 5. minuti je Nina Zulić zadela za 3-2, nato pa je bila žal izključena in Danke so izkoristile prednost na parketu. Minilo je nekaj minut in gostiteljice tekmovanja so povedle z 8-4, saj je protinapad uspešno izkoristila Jensnova. Prednost dveh zadetkov je bil za Danke dovoljšen kapital, ki so ga uspešno branile do izteka polčasa, ki se je končal z rezultatom 14-12 v korist Danske.

Če so Slovenke v drugem polčasu želele izničiti minimalno prednost Dank, se ta del igre ni začel po njihovih načrtih. Danska je namreč dosegla tri zaporedne zadetke in ušla na 17-12, našim reprezentantkam pa tudi v nadaljevanju ni uspelo najti načina, kako se približati vse bolj razigranim domačinkam. Nekaj upanja je sicer vlila 53. minuta, ko so se Slovenke približale na 21-26, a vodstva nasprotnic jim več ni uspelo zmanjšati. Prvenstvo so tako začele s porazom.

V nedeljo Slovenke čaka Francija.

Foto: RZS

Komentarji