V Železnikih brez zmagovalca, Gorišnica do tesne zmage nad Škofljico, Grosuplje brez težav preko Sevnice

Pregled petega kroga 1.B lige bomo začeli s petkovimi tekmami. Železničani in Šmarčani so se razšli brez zmagovalca in tako še naprej ostajajo na dnu lestvice, Gorišnica je pred domačimi navijači petnajst sekund do konca iztržila obe točki proti Škofljici, Grosupeljčani pa so pred domačimi navijači brez težav ugnali Sevnico in tako le še poglobili njihovo krizo in jih še dodatni prikovali na zadnje mesto.


RD ALPLES ŽELEZNIKI : RD HERZ ŠMARTNO  27:27 (13:15)
Štremfelj 9, Maček in Stojanovič po 4; Rozina 11, Ribarič 5

Petkove obračune sta odprla ekipi RD Alples Železniki in RD Herz Šmartno. Derbi spodnjega dela lestvice, saj ekipi zasedata 13. oziroma 12. mesto. Tekmo so bolje odprli gostje in v 6. minuti povedli z 1:4. Tako je moral zelo hitro po minuti odmora seči domači strateg Marko Berce. Domači so se v nadaljevanju prebudili in rezultat izenačili na 5:5. A sledil je nov nalet gostov, ki so si do 21. minute priigrali pet golov naskoka (8:13). Domači pa se niso predali in se do konca prvega polčasa približali. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 13:15 v prid rokometašev Šmartna. Prvo polovico drugega dela igre smo spremljali izenačeno igro gol za gol, v 47. minuti pa so gostitelji prvič na tekmi povedli (22:21). Do konca obračuna smo spremljali tekmo v skladu s celotnim drugim polčasom. Izenačen obračun z veliko menjavanja v vodstvu. Tekma pa se je končala brez zmagovalca (27:27), kar je morda celo najbolj pošten razplet.

RD MOŠKANJCI GORIŠNICA : ŠRD ŠKOFLJICA  33:32 (12:14)
Hrupič 10, Šandor 8; Rot Jon 12, Kljun 7 

V prvem polčasu smo videli veliko menjavanja v vodstvu. Od vodstva Škofljičanov za dva zadetka do vodstva domačih za dva gola. In tako situacijo smo v prvem delu videli še enkrat. Na odmor pa so prav z dvema zadetkoma prednosti odšli gostje (12:14), ki so tako imeli manjšo prednost pred nadaljevanjem tekme. Rokometaši Škofljice so imeli v prvem delu drugega polčasa minimalno prednost. Domači so rezultat nato vnovič izenačili (24:24). V nadaljevanju smo spremljali igro gol za gol. V 55. minuti so igralci Gorišnice povedli (29:28), a se jim ni uspelo resneje oddaljiti. Do konca smo tako spremljali izenačen obračun, ki ga je v prid domače zasedbe, petnajst sekund do konca odločil Nejc Geč. Njegova ekipa se je tako razveselila zmage z rezultatom 33:32.

RK GROSUPLJE : RK SEVNICA  32:26 (16:13)
Stopar 10, Klemenčič 7; Mrgole 8, Vidmar 5

Gostje so nekoliko bolje vstopili v tekmo in hitro povedli z dvema zadetkoma prednosti (1:3). To razliko so držali vse do 15. minute, ko so Grosupeljčani rezultat izenačili na 5:5. Po nekaj minutah igre brez gola so bolje nadaljevali domači in povedli s 7:5. Tik pred zaključkom prvega dela igre so gostitelji povedli s petimi zadetki prednosti (16:11), kar je bila najvišja prednost v prvem polčasu. Sevničani so do konca polčasa rezultat uspeli znižati na tri gole (16:13). Grosupeljčani so silovito odprli drugi polčas in v 38. minuti povedli s sedmimi goli naskoka (21:14). Domači so prednost le še višali in v 51. minuti povedli z dvomestno prednostjo (29:19). Tekma je bila tako že odločena. Grosupeljčani so v zaključku nekoliko popustili in Sevničani so se do konca tekma uspeli približati na pest zadetkov. Končni izid srečanja je bil 32:26.

PARI 6. KROGA 1.B LIGE

ŠD MOKERC KIG : RD BUTAN PLIN IZOLA
RK SEVNICA : RD MOŠKANJCI GORIŠNICA
RK VELIKA NEDELJA : RK GROSUPLJE
RK FRANKSTAHL RADOVLJICA : RK ČRNOMELJ
RK JADRAN HRPELJE-KOZINA : MRK LJUBLJANA
RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK DOL TKI HRASTNIK
RD HERZ ŠMARTNO : ŠRD ŠKOFLJICA

FOTO: RD Moškanjci Gorišnica

Komentarji