Velenjčani bodo napredovanje iskali na zadnji tekmi

Rokometaši Gorenja Velenja so morali na zadnjem gostovanju skupinskega dela Lige Evropa premoč priznati švicarski ekipi PFADI Winterthur. Za napredovanje v naslednji krog tekmovanja, bodo morale ose slaviti na tekmi proti Sävehofu.


Varovanci Zorana Jovičića se tudi iz tretjega gostovanja v Ligi Evropa vračajo praznih rok. Po odličnem uvodu in visokem vodstvu v prvi četrtini tekme, so po zadnjem sodnikovem žvižgu morali premoč priznati domačinom, ki so slavili z minimalno razliko. Velenjske ose bodo napredovanje med najboljših šestnajst ekip tako iskale na zadnji tekmi prvega dela proti ekipi Sävehofa.

Velenjčani so v tekmo vstopili suvereno in v 13. minuti po zadetku Matica Verdinkapovedli za pet (5:10). Domačini, kljub visokemu zaostanku niso popuščali. Izkoristili so slabo realizacijo črno-rumenih in obrambe vratarja Ahmetaševićater pol minute pred koncem polčasa izenačili na 17:17. Končni rezultat prvega polčasa (17:18) je z zadetkom postavil Peter Šiško in gostje so na odmor odšli z zadetkom prednosti.

Švicarji so prvič na tekmi povedli v 32. minuti po zadetku Dragaševića. V vratih Velenjčanov se je nato razbranil kapetan Emir Taletović in rokometaši Gorenja Velenja so tok igre spet obrnili v svojo korist. Ko je v 48. minuti Matic Verdinek s svojim šestim zadetkom poskrbel za vodstvo svoje ekipa s tremi goli, se je zdelo, da bodo gostje tekmo mirno pripeljali do konca. Domačini so ob glasni podpori svojih navijačev zbrano odigrali zadnjo četrtino tekme, poskrbeli za preobrat in v 59. minuti povedli za zadetek (32:31). Trideset sekund pred koncem tekme, so varovanci Zorana Jovičića odkorakali v napad za izenačenje, ki sta ga po dosojenemu prekršku v napadu hitro zaključila madžarska sodnika. Zmaga je pripadla ekipi PFADI Winterthurja, ki se je na lestvici skupine C po številu točk izenačila z ekipo RK Gorenje Velenje.

Najboljši strelec velenjske ekipe je bil z osmimi zadetki Peter Šiško, sledila sta mu Tilen Sokolič in Matic Verdinek s šestimi. Pri domačih je bil strelsko najbolj razpoložen Noam Leopold, ki je mrežo Velenjčanov zatresel štirinajstkrat.

V skupinskem delu Lige Evropa bodo rokometaši Gorenja Velenja odigrali še eno tekmo. Zadnja domača tekma prvega dela tekmovanja bo na sporedu v torek, 5. decembra ob 18.45 v Rdeči dvorani proti vodilni ekipi skupine C, IK Sävehof. Pred evropskim obračunom, pa bodo ose gostovale v Škofji Loki na tekmi 11. kroga Lige NLB.

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje
˝V prvem polčasu smo v napadu odigrali zelo dobro, v obrambi pa smo imeli spet težave. Spet smo odigrali drugače od dogovorjenega. Borili smo se celotno tekmo, ampak spet po vodstvu zapravili priložnost za zmago. Očitno je ta ekipa še vedno nezrela in ni še pripravljena za takšen ritem. Na koncu smo imeli napad za izenačenje, ampak nam je zmanjkalo poguma. Glave moramo dvigniti in iti naprej.˝

Jernej Drobež, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Za nami je še ena težka tekma in nov poraz za en zadetek. Domačini so bili bolj zbrani v ključnih trenutkih, mi smo v obrambi odigrali slabše. Na koncu nam ni steklo niti v napadu, razbranil se je njihov vratar in nam odbranil nekaj čistih priložnosti. Glave moramo dvigniti, saj nas v soboto čaka tekma državnega prvenstva, nato pa še zadnja tekma skupinskega dela Lige Evropa.˝

VIR IN FOTO: RK Gorenje Velenje

Komentarji