Wisla z Zarabcem boljša v Zlatorogu

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v devetem krogu skupinskega dela lige prvakov doma izgubili proti poljski Wisli iz Plocka s 25:30 (13:15). Celjska zasedba se bo 7. decembra v gosteh pomerila z Barcelono.


Celjska ekipa je doživela deveti poraz v skupini B, petega na domačem igrišču. Pred tokratnim obračunom s poljsko zasedbo je v Zlatorogu izgubila tudi proti Portu, Montpellierju, Barceloni in Veszpremu, v gosteh pa proti GOG Gudmeju, Magdeburgu, Wisli in Veszpremu.

Slovenski prvaki so gostili najbolj ranljivega tekmeca v skupinskem delu tekmovanja, tudi na njem pa niso unovčili vseh prednosti domačega igrišča. V izenačenem prvem polčasu so prvič povedli v 8. minuti po golu Grege Krečiča (4:3), a nato zaigrali nekoliko medlo, kar so gosti, ki imajo v svojih vrstah tri nekdanje igralce celjskega moštva – slovenski reprezentant Miha Zarabec, Hrvat Mirko Alilović in Bošnjak Mirsad Terzić – izkoristili in jim na polovici polčasa ušli za dva gola (6:8).

Izbranci domačega trenerja Alema Toskića so se hitro pobrali in v 17. minuti po zadetku Mitje Janca izenačili na 9:9. Večji del prvega polčasa so bili povsem enakovredni poljskim podprvakom, na veliki odmor pa so se odpravili s primanjkljajem dveh golov (13:15).

Rokometaši iz mesta grofov so v uvodnih minutah druge polovice tekme zaigrali zmedeno. V 34. minuti so prvič na dvoboju zaostali za tri gole (14:17), štiri minute kasneje pa -4 (17:21). Toskićeva minuta odmora v 42. minuti sprva ni predramila njegove ekipe, igralci poljske ekipe so jim minuto kasneje ušli za pet zadetkov (18:23).

Celjani so se v zadnjih petnajstih minutah trudili po svojih najboljših močeh, po delnem izidu 3:0 so se jim v 46. minuti po zadetku Tima Cokana približali na dva gola (21:23).

V 50. minuti je njihov zaostanek še naprej znašal dva gola (23:25), popolnega preobrata pa niso uprizorili. Poljaki so jih v prelomnih trenutkih dvoboja držali na varni razdalji treh do petih golov, na koncu so tudi osvojili dvorano Zlatorog in Celjane drugič v sezoni premagali z izidom 30:25.

V celjski ekipi je bil na tekmi najbolj učinkovit Mitja Janc z osmimi goli, Ante Ivanković je dosegel šest zadetkov.

VIR: RZS

Komentarji