Velenjčani brez težav na domačem terenu

Nocoj ob 20. uri sta se v velenjski Rdeči dvorani pomerila RK Gorenje Velenje in RK Dobova. Srečanje med drugouvrščenim in enajstouvrščenim moštvom je zaznamoval tudi bratski dvoboj bratov Tajnik, Domna, ki igra položaju srednjega zunajega pri Velenju in Jana, ki igra krožnega napadalca pri Dobovi. Današnja tekma je prepričljivo pripadla Velenjčanom, ki so slavili s 36-25.


Tekma se je pričela s hitro pobudo domačega moštva. Velenjčani so vodili od samega začetka in hitro ušli na +3. Takšno razliko so držali nekaj časa, nato pa so po zadetku Tilna Sokoliča povedli z 10-5. Proti koncu polčasa so gostitelji zaigrali še odločneje in zaostanek Dobove je naraščal. Branko Predović je v 30. minuti poskrbel, da je Gorenje ob odmoru vodilo s kar 19-10.

Drugi polčas se je pričel z delnim izidom 5-2 v korist domačega moštva in razlika je narasla že na +11. Kaj kmalu je postalo jasno, da Dobova nima več nobenih možnosti za povratek v srečanje. Zaključek tekme je tako koristil zgolj še osebni statistiki posameznikov.

Prva strelca tekme sta bila Tilen Sokolič iz vrst Velenja in Ignjat Nešić iz vrst Dobove. Oba sta se med strelce vpisala po sedemkrat.

Foto: RK Gorenje Velenje

 

Komentarji