Velenjčani brez težav odpravili Loko

Dvanajsti krog lige NLB sta v Rdeči dvorani nadaljevala RK Gorenje Velenje in RD Urbanscape Loka. Velenjčani so v tekmo zagotovo vstopili z mislijo, da Ločanom vrnejo za poraz na uvodni tekmi letošnjega prvenstva, ko so v dvorani Poden izgubili z rezultatom 27:25.


Domačini so hitro dali vedeti kam bo tekma peljala. Po zadetku Žana Šola s sedmih metrov so v 8. minuti prišli do štirih golov prednosti (6:2). V nadaljevanju prvega dela igre je bila igra izenačena in tako je prednost gostiteljev ostajala štiri zadetke. V 17. minuti so nato svojo prednost še povečali. Po zadetku Aleksa Kavčiča so prednost povečali na sedem golov (12:5). Zaradi tega je moral ukrepat gostujoči trener Robert Beguš z minuto odmora. Po minuti odmora je strelski post Loke, ki je trajal 8. minut prekinil Lenart Klemenčič in zaostanek znižal na 12:6. A svoj niz so nadaljevali tudi Velenjčani in tako je njihova prednost v 23. minuti znašala že devet zadetkov (16:7). Z delnim izidom 1:3 so gostje zaostanek do 27. minute znižali na sedem golom (10:7). To je bil tudi končni rezultat prvega polčasa, saj ekipi do konca nista več nobenega zadetka.

Začetek drugega polčasa je bil zelo izenačen. Gostitelji so sicer povedli z devetimi gol (21:12), a so gostje zaostanek znižali in ponovno prišli na sedem zadetkov zaostanka (24:17). Čeprav so gostje prišli že na šest golov zaostanka (25:19), so Velenjčani po izključitvi gostujočega igralca Žana Grojzdka, dokončno odločili zmagovalca. S štirimi hitrimi zadetki so namreč prišli do enajstih golov prednosti (32:21). Do konca srečanja smo spremljali tekmo še z veliko zadeti. Končni rezultat srečanja je tako bil 37:27. Pri domačinih je z 10 zadetki izstopal najboljši strelec lanske sezone Matic Verdinek, pri gostih pa je bil z 8 goli najučinkovitejši Aljaž Jesenko.

Velenjčani v naslednjem krogu odhajajo na gostovanje v Novo mesto, rokometaši Loke pa pred domačimi gledalci gostijo ekipo Kopra.

GORENJE VELENJE : URBANSCAPE LOKA (17:10)
Verdinek 10, Kavčič M. in Kavčič A. po 6; Jesenko 8, Šibanc, Atanasov in Jamnik po 3

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore


Foto: RK Gorenje Velenje

Komentarji