Krka skoraj zapravila prednost proti Mariboru

V dvorani Tabor je ekipa Maribora gostila novomeško Krko. Mariborski trener Davor Rokavec, ki ne bo mogel računati na svojih pet ključnih igralcev želi začeti zmagoviti niz Maribora. Prvo tekmo v letošnji sezoni so v dvorani Marof po razburljivi končnici dobili Krkaši.


Na prvi zadetek smo čakali vse do 4. minute, ko je za goste zadel Jan Bevec. Nato sta ekipi le začeli strelski pohod. Spremljali smo zelo izenačeno igro. Od začetka tekme, ko so Krkaši povedli z 1:3, si nobena izmed ekip ni priigrala omembe vredne prednosti. Krkaši so v 20. minuti po zadetku Andraža Keteja prvič prišli do treh golov prednosti (6:9). Gostitelji so hitro vzpostavili rezultatski stik in se približali le na zadetek zaostanka (8:9). Na polčas so s prednostjo dveh golov odšli gostje (9:11).

Gostje so bolje odprli drugi polčas in si hitro priigrali štiri zadetke prednosti (10:14). Pri tem se Novomeščani niso ustavili in s pomočjo vratarja Žige Urbiča to prednost lepo večali. Tako je ta v 40. minuti srečanja znašala že sedem golov (12:17). Domači trener Davor Rokavec je bil s tem primoran vzeti minuto odmora. Prav veliko to domačinom to ni pomagalo. Sicer so prišli na pet zadetkov zaostanka (15:20), a so gostje hitro prišli nazaj na sedem golov prednosti (16:23). Davor Rokavec je s ponovno minuto odmora svoje varovance skušal umiriti za zaključek tekme. To mu je tudi uspelo, saj so vijoličasti z delnim izidom 7:2 prišli le na dva zadetka zaostanka (23:25). Za popolno presenečenje je Mariborčanom zmanjkalo časa in tako so z rezultatom 23:26 slavili rokometaši Krke. Pri Mariborčanih je bil s 6 goli strelsko najuspešnejši Filip Jerenc, pri gostih pa je bil s 7 najboljši Andraž Kete.

Mariborčani bodo v naslednjem krogu gostili rokometaše Ribnice, Novomeščani pa bodo pred domačimi navijači gostili ekipo Velenja.

MARIBOR BRANIK : KRKA 23:26 (9:11)
Jerenc 6,  Planinšek 5; Kete 7, Batagelj 6

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: MRK Krka

Komentarji