Slovenke po čvrsti tekmi odpravile reprezentanco Nizozemske

Slovenke so danes odigrale svojo prvo tekmo svetovnega prvenstva na Japonskem. Srečanje proti reprezentanci Nizozemske se je pričelo ob 10. uri po našem času, v dvorani Aqua Dome v Kumamotu. Po trdem boju so Slovenke svoje prve nasprotnice na svetovnem prvenstvu odpravile z 32-26.


Slovenke so prvi polčas dobile z golom razlike (15-14). Vseeno pa je med odmorom gotovo obstajalo tudi nekaj grenkega priokusa, saj so slovenske reprezentantke zapravile kar nekaj priložnosti v napadu. Omeniti velja predvsem tri zapravljene sedemmetrovke, pa tudi prednost Slovenije je bila že precej večja, kot zgolj za gol. Varovanke Uroša Bregarja so namreč Nizozemkam bežale tudi že za +4, vendar so se slednje s serijo treh zaporednih zadetkov kar dvakrat vrnile v igro.

Nizozemke v drugem polčasu povsem zraven

Na začetku drugega polčasa je kazalo, da bodo Slovenke vendarle ušle “trdovratnim” nasprotnicam. Bolje so zaigrale v obrambi in po zadetkih Polone Barič s sedemetrovke in Tjaše Stanko iz igre, so vodile z 18-15. Nato pa so se reprezentantke Nizozemske znova prebudile. Z delnim izidom 4-0 so v 40- minuti prvič povedle (19-18). A kot v prvem polčasu Slovenke, tudi Nizozemke niso uspele zadržati vodstva. Slovenke so namreč odgovorile s svojo serijo štirih zaporednih golov. Pričela jo je Teja Ferfolja, ki je z metom preko celotnega igrišča zadela prazno mrežo in rezultat poravnala na 20. Nato so zadele še Stankova, Baričeva in Maja Svetik za prednost Slovenije z 20-23.

Znova pa se je ponovil že viden scenarij. Slovenke so spet nekoliko popustile in Nizozemkam dovolile, da so izenačile (25-25). To pa je bilo tudi zadnjič, da so nasprotnice slovenskim rokometašicam dihale za ovratnik. Slovenke so s tremi zaporednimi goli znova ušle (28-25), nato pa je sledila še serija 4 zaporednih golov in zmaga za Slovenijo je bila tu.

Slovensko reprezentanco nov izziv čaka v ponedeljek ob 12.30, ko se bodo v tekmi 2. kroga srečale z Norvežankami.

Skupina A:
NIZOZEMSKA – SLOVENIJA 26:32 (14:15)

Abbingh 5, Polman 5; Stanko 12, Gros 7, Barič 5, Zulić 4, Ferfolja, Ljepoja, Svetik 1, Žabjek 1 

 

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RZS

Komentarji