Ribničani v drugem polčasu strli slovenjgraški odpor

V dvorani ŠRC Ribnica sta se pred 270 gledalci pomerila RD Rilko Ribnica in RK Slovenj Gradec. Tekmo so po dokaj izenačenih prvih 40. minutah domači le obrnili v svojo korist in zmagali s 30-23.


Ribničani so v tekmo krenili kot absolutni favoriti, a gostje iz Slovenj Gradca so že takoj pokazali, da bodo trd oreh. Dolenjci so Korošcem konkretneje pobegnili v 18. minuti. Po zadetku Jana Puclja je bilo 10-6 za domače moštvo. Sledila je izmenjava zadetkov na obeh straneh, Slovenjgradčanom pa prednosti do odmora ni uspelo zmanjšati. Ob polčasu so tako rokometaši Ribnice vodili za +4 (15-11), razpoložena sta bila predvsem Risto Vujačić in Rok Setnikar, oba s po tremi zadetki v prvem polčasu.

Ob začetku drugega polčasa so Ribničani po zadetkih Uroša Knavsa in Brina Cimermana povedli že za 5 golov, nato pa se je pri gostih prebudil Aleksandar Glendža. Črnogorec, ki je v Slovenj Gradec prišel pred približno pol leta je svoje moštvo držal v igri, saj je zadel kar štirikrat zapored. Prednost gostiteljev je lastnoročno zmanjšal na dva gola (19-17). Domačega trenerja Damjana Škraperja je prisil v minuto odmora, po kateri je Ribnica znova zaigrala bolje.

Najprej je sicer zadel Andrej Yankovskyy, ki je zastanek Slovenj Gradca zmanjšal zgolj na gol, nato pa so Ribničani preko Gašperja Horvata, Uroša Knavsa in Tilna Strmljana nanizali kar tri zaporedne zadetke (22-18). Sedaj je bil Sebastjan Sovič tisti, ki je zahteval minuto odmora, a ta njegovemu moštvu več kot očitno ni bila v pomoč. Kaj kmalu je namreč sledila nova serija Ribnice, ki je s štirimi zaporednimi zadetki v 47. minuti vodila že s 26-19.

To je bil zaostanek po katerem se Slovenj Gradec več ni uspel pobrati. Prednost sedmih zadetkov so Ribničani zadržali vse do zadnje sekunde in slavili s 30-23. Večji sprememb na lestvici državnega prvenstva ta razplet ne prinaša. Ribničani so zadržali drugo mesto, Slovenj Gradec pa ostaja v spodnjem delu lestvice.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RD Riko Ribnica

Komentarji