Dobova Koper zapušča z zmago

V obračunu dveh moštev s sredine lestvice sta se pomerila RD Koper in MRD Dobova. Tekmo so dobili gostje iz Dobove, ki so slavili z 22-27.


Dobova si je že v prvem polčasu priigrala kapital petih zadetkov prednosti (10-15). Na trenutke je delovalo kot, da spremljamo nekakšno simultanko Marka Sintiča, ki se je na celotni tekmi dosegel kar 13 zadetkov, že prvem polčasu pa jih je zabil kar 7. Koprčani niso imeli pravega odgovora na razpoloženega zunanjega igralca Dobove, čeprav sta skozi celoten obračun dobro predstavo kazala Matevž Žagar in Tilen Sokolič, ki sta oba prispevala po 5 zadetkov

Domači so se v drugem polčasu sicer dvakrat približali zgolj na dva gola zaostanka. Prvič jim je to uspelo v 46. minuti po zadetku Gašperja Dobaja (17-19), drugič pa minuto kasneje, ko je bil uspešen Tilen Sokolič. Kljub temu pa to ni bilo dovolj. V 53. minuti so v strokovnem štabu Dobove ob prednosti treh zadetkov (21-24) sicer vzeli preventivno minuto odmora, nato pa v 58. minuti povedli z 22-27. S tem rezultatom se je tekma, po zaslugi obramb gostujočega vratarja Matica Gerčarja tudi končala.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: MRD Dobova

Komentarji