Velenjčani do pomembne zmage v Trebnjem

Spremljali smo tekmo polno vzponov in padcev. Po izenačenem prvem polčasu so Velenjčani uspeli prestaviti v prestavo višje, domačini pa jim niso uspeli slediti.


Gorenjčani so imeli v uvodnih minutah težave z izključitvami, a so kljub temu držali priključek s prvo ekipo lige. Spremljali smo zelo izenačen začetek tekme. Velenjčani so zadevali tudi z izvajanji hitrih centrov. Trebanjci so skozi celotno srečanje veliko podajali na krožnega napadalca. V 20. minuti so igralci Gorenja prvič povedli za 2 gola in Uroš Zorman je takoj posegel po prvi minuti odmora. Sledila izključitev Miodraga Čorsovića in dva hitra zadetka Gorenja (7:11). Zapravljene žoge Predovića in Grmška so prinesle znižanje rezultata na -1. V 24. minuti so imeli Trebanjci na igrišču enega igralca preveč in sledila je 2-minutna kazen. Nadaljevalo se je s hitrimi zadetki Gorenja na prazen Trebanjski gol (11:14). Sledilo je nekaj raztrgane igre na obeh straneh nato pa prefinjen, zavrtinčen zadetek Radojkovića. Radojković je kasneje še izenačil v 28. minuti na 15:15. V 29. minuti sta sledila rumeni karton za Uroša Zormana in timeout za Gorenje. V zadnji minuti prvega polčasa pa je porumenel še trener Gorenja. Prvi polčas je bil v znamenju mnogih vzponov in padcev. 4 sekunde pred koncem prvega polčasa je bil izključen gost, Peter Šiško. Za konec prvega dela pa še obramba Taletovića ob poskusu Horvata v zadnji sekundi. 

Srečanje se je nadaljevalo z zadetkom Sokoliča iz 7 metrov za 15:17. V 33. minuti sta sledil hitra zadetka na vsaki strani . Dolenjci so tudi v drugem polčasu nadaljevali s pogostimi podajami na pivota. Težava za Velenjčane je nastopila v 35. minuti, ko je drugič bil izključen Domen Tajnik. Sledile so minute velenjskega vratarja Taletoviča, ko je trikrat obranil strele dolenjskim krilnim igralcem. V 37.minuti je Urban Pipp postavil novo najvišje vodstvo 16:21. Štajerci so v 41. minuti že prišli do delnega izida 7:1 (17:24). A sledil je upad igre pri gostih in približanje rezultata na 20:24. To je prisililo trenerja gostov, Jovičića, v minuto odmora. Sledila je globoka obrambna postavitev Trebanjcev, ki je Velenjčanom povzročala nemalo težav. V 45. minuti sta se v prepir zapletla Višček in Drobež in sledila je obojestranska izključitev. V zadnjo četrtino srečanja so igralci vstopili z rezultatom 21:25. V drugem delu drugega polčasa je bolje začel braniti domači vratar. Ravno, ko so se domačini želeli dodobra približati, je s pomembno obrambo postregel Matevž Skok, ki je Jurečiču obranil najstrožjo kazen. Štajerci so zopet lažje zadihali po golu Sokoliča za 22:26. Sledila je odlična obramba Teletovića, ki se je prelevil v junaka drugega polčasa za goste. Sledile so dobre minute Petra Šiška v obrambi in napadu. Gorenje je v končnici uspelo ohranjati prednost 5 golov. Sledila je še ena obramba Taletovića, ki je ponovno obranil strel s krila. 4 minute do konca srečanja so Velenjčani vodili s 25:29. Slabe 3 minute do konca tekme je Jovičić vzel še eno minuto odmora. V finišu tekme je Trimo povsem popustil in Gorenje je slavilo z rezultatom 27:32.

RK TRIMO TREBNJE : RK GORENJE VELENJE 27:32 (15:16)
RK TRIMO TREBNJE:
 Grčo (5 obramb), Čudič (5 obramb), Jovičić (2), Višček (3), Horvat (1), Didovič (1), Jurečič (3), Radojković (5), Pipp (3), Kotar (2), Potočnik, Miklavec (1), Grbić (3), Glavaš, Krešić (1), Ćorsović (2)
RK GORENJE VELENJE: Skok (3 obrambe), Taletović (8 obramb), Tajnik (4), Pipp (2), Pajt (3), Hebar, Drobež, Kovačič (1), Sokolič (6), Verdinek (2), Šiško (5), Grmšek (1), Jovičić (5), Mlivić, Predović (2), Hriberšek
Sedemmetrovke: RK Trimo Trebnje (2/3), RK Gorenje Velenje (3/3)

 

Gorenjčani so se z zmago zavihteli na 1. mesto – vsaj do tekme Celja z Mariborom.  

Komentarji