Pick Szeged znova boljši od Celja

Zadnji novembrski dan smo v Celju spremljali tekmo 8. kroga elitne Lige prvakov. Pri aktualnih slovenskih državnih prvakih je gostoval madžarski Pick Szeged. Ekipi ste se pomerili že pred tednom dni na Madžarskem in takrat so bili z rezultat 36:27 boljši domačini. Madžari so tudi na drugem srečanju prevladovali ter na koncu zasluženo slavili z rezultatom 28:36.


Po spodbudnem začetku srečanja so gostje hitro prevzeli pobudo na igrišču. Izkoriščali so nervozo Celjanov in v 13. minuti povedli že s petimi goli naskoka (4:9). K temu je ogromno pripomogel izkušeni vratar Mirko Alilović (v prvem polčasu šest obramb), nekoč tudi član Pivovarjev. Obranil je namreč kar dva strela iz sedmih metrov. Razumljivo je po minuti odmora segel domači strateg Alem Toskić. Takoj po minuti odmora je igra gostiteljev nekoliko bolj stekla. Z dvema obrambama Nebojše Bojića so se približali le še na dva gola zaostanka (8:10). Nalet Celjanov je z minuto odmora prekinil strateg gostov Juan Carlos Gomez.

Rokometaši Pick Szegeda so v nadaljevanju vnovčili izkušnje ter prednost znova počasi višali. Nerešljiva uganka aktualnih madžarskih prvakov je bil predvsem Avstrijec, Sebastian Frimmel, ki je dosegel pet zadetkov (štiri od tega s črte sedmih metrov). Preglavice domačim je povzročal tudi slovenski trio. Dean Bombač in Mario Šoštarič v napadu (vsak po trije goli) ter Matej Gaber v obrambi. Četrtega slovenskega reprezentanta Boruta Mačkovška zaradi poškodbe kolena ni bilo v kadru. Madžari so si tako že do konca prvih 30. minuti priigrali izjemno lepo prednost ter na odmor odšli s sedmimi zadetki prednosti (13:20). Pred gostitelji je bila tako v drugem polčasu izjemno zahtevna naloga.

Celjani so v drugi polčas vstopili odločno ter dosegli dva hitra gola. A favorizirani gostje niso dopustili, da bi se Pivovarji resneje približali. Domačini so izboljšali predvsem igro v obrambi in Madžarom niso dovolili lahkih zadetkov. Ob izidu 23:27 je moral v 44. minuti z minuto odmora odreagirat Španec na klopi madžarske ekipe. Gostje so po nekaj napakah Celja in po nekaj morda prestrogo dodeljenih dve minutnih kaznih znova povedli s šestimi goli prednosti (24:30). Domačini enostavno niso našli prave rešitve kako v nadaljevanju prebiti obrambo Pick Szegeda kateri je tudi v drugem polčasu dobro poveljeval Alilović.

Madžari so njegove obrambe s pridom izkoriščali in bili v napadu skoraj, da nezgrešljivi. Celjanom je danes manjkal tudi razpoložen vratar (Bojić, Gaberšek in Belkaied so skupaj zbrali 9 obramb). V 53. minuti so tako gostujoči rokometaši prišli že do osmih golov naskoka in tako razrešili vse dvome o zmagovalcu (25:33). Tekmo so tako le še mirno pripeljali do konca ter se slavili zmage z rezultatom 28:36.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : PICK SZEGED  28:36 (13:20)
Strmljan in Cokan po 5; Bodo in Frimmel po 6
Alilović 12 obramb

Komentarji