Velenjčanom drama proti Trimu

Druga tekma 9. kroga lige NLB je bila odigrana v Rdeči dvorani. Domača ekipa RK Gorenje Velenje je gostilo tretjo ekipo RK Trimo Trebnje. Zagotovo derbi kroga, saj Velenjčani pred prihajajočimi evropskimi tekmami lovijo pravo formo, medtem ko bodo Trebanjci poizkušali ohraniti stik z vrhom lestvice.


SLAB ZAČETEK TREBANJCEV

Tekmo so bolje odprli gostitelji, ki so si hitro priigrali štiri zadetke prednosti (6:2). S tem so gostujočega trenerja Ivana Vajdla, že v zgodnji fazi srečanja prisilili v prvo minuto odmora. Rokometaši Trebnjega tudi po tem niso ujeli pravega ritma, saj so s preveč napakami omogočili domačinom, da so svojo prednost povečali že na šest golov (9:3). Velenjčani, ki so bili v prvem polčasu zelo razigrani so nadaljevali s svojo igro in tako prednost počasi višali. V 24. minuti je po zadetku Tadeja Mazeja ta znašala že osem zadetkov (16:8), kar je bila tudi najvišja prednost v prvem polčasu. Nato pa smo do konca polčasa spremljali igro Trebanjcev. Te so namreč z delnimi izidom 1:5 do polčasa prišli le na štiri gole zaostanka (17:13). Ta zaostanek bi bil lahko še manjši, a so v zadnjih sekundah prvega dela igra gostje zapravili napad. V prvem polčasu lahko pohvalimo tudi oba vratarja domačega Emirja Taletovića in gostujočega Urha Brano, ki sta zbrala vsak po šest obramb.

DRAMA V KONČNICI TEKME

V začetku drugega polčasa so Trebanjci hitro prišli le na tri zadetke zaostanka (20:17). Imeli so tudi kar nekaj priložnosti, da bi ta zaostanek zmanjšali le na dva gola, a so bili vselej nenatančni. V 41. minuti pa so le prišli na dva zadetka zaostanka (22:20) in sicer po izjemnem strelu Adama Seferovića iz 9-ih metrov. V 48. minuti pa so gostje vendarle prišli do izenačenja. Najprej je Marko Kotar zaostanek znižal le na gol zaostanka in ob tem izsilil še dvominutno kazen Vladimirja Bojanića, kar so uspešno izkoristili in prek Anžeta Dobovičnik izenačili na 23:23. Trebanjci pa so po dveh dvominutnih izključitvah Dina Hamidovića in Davida Didoviča gostiteljem zopet omogočili, da so si priigrali prednost petih zadetkov (29:24). Gostujoči trener Vajdl je moral zardi tega ponovno vzeti minuto odmora, da umiri svoje varovance. To mu je tudi uspelo, saj so Trebanjci zaostanek znižali na le dva gola (29:27). V sami končnici pa so Velenjčani pokazali več izkušenj in tako vendarle pripeljali v svojo korist in tako slavili z rezultatom 31:30. Pri domačih je bil strelsko najučinkovitejši Vlado Matanović, ki je dosegel 12 zadetkov, pri gostih pa je z 8 goli blestel Gal Cirar. Izpostavimo lahko tudi gostujočega vratarja Urha Brano, ki je zbral 14 obramb.

Velenjčani bodo v naslednjem krogu odšli na gostovanje v Izolo, medtem ko bodo rokometaši Trima doma gostili ekipo Kopra.

GORENJE VELENJE : TRIMO TREBNJE 31:30 (17:13)
Matanović 12, Verdinek 8; Cirar 8, Kotar 7

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji